Snelstart eigenaar

PetBase Snelstart voor eigenaren

Welkom bij de nieuwe Snelstart voor eigenaren van PetBase. Door aanpassingen in de wet is PetBase in november 2021 om een aantal redenen geheel vernieuwd en verbeterd. Door de aanpassingen in de wet moeten een aantal zaken aan de overheid worden doorgegeven die eerst niet nodig waren. De tweede reden is dat wij jou graag een eigen account willen aanbieden, waarin je al jouw dieren overzichtelijk in beeld krijgt en het doorgeven van wijzigingen gemakkelijker wordt. Voor het toevoegen van een huisdier aan jouw account moeten wij een bescheiden bedrag berekenen van €7,50 per huisdier dat je toevoegt. Alle andere wijzigingen die je doorgeeft, zoals verhuizingen, nieuwe telefoonnummers, enz. worden gedurende het hele leven van het dier gratis verwerkt.

Het chippen en registreren van honden was in Nederland al verplicht. Daar is nu bijgekomen dat elke pup die geboren wordt, elke hond die een nieuwe eigenaar krijgt én elke hond die het land inkomt of uitgaat, voorzien moet zijn van een chip, een bij de overheid aangemelde registratie op naam van de houder en een officieel Europees Dierenpaspoort. Ook het dierenpaspoort moet bij de overheid zijn aangemeld.
De huidige houder van het dier is er altijd verantwoordelijk voor dat dit geregeld is, maar jouw dierenarts mag het voor je regelen als je daar toestemming voor geeft. Hij/zij verricht de verplichte doormelding(en) dan namens jou.

Hoe maak ik een PetBase account aan

Volg de onderstaande stappen om een PetBase account aan te maken en in te richten:
1) Ga naar Mijn.Petbase.eu
2) Klik op 'Registreren'
3) Klik op 'Eigenaar'
4) Vul jouw e-mailadres in
5) Vul jouw gegevens in
6) Kies jouw wachtwoord
7) Pas jouw privacy-instellingen aan
8) Check de voorwaarden
9) Klik op 'Registreer'

1) Ga naar Mijn.Petbase.eu
Om een PetBase account aan te maken, ga je eerst naar Mijn.petbase.eu
Registreren account


2) Klik op 'Registreren'
Hier kies je voor RegistrerenHiermee begin je het proces van het aanmaken van jouw nieuwe PetBase account. 
Account aanmaken

3) Klik op 'Eigenaar'
Kies het juiste formulier door aan te geven dat je een eigenaar bent. 
Account aanmaken

4) Vul jouw e-mailadres in
Vul hier het e-mailadres in wat je zou willen gebruiken om het PetBase account te beheren. Let op: soms geeft hotmail onze berichten niet goed door. Als je meerdere mailadressen hebt, is het verstandig een niet-hotmail adres te gebruiken, zoals Gmail of Outlook. 
E-mailadres registreren

5) Vul jouw gegevens in
Nu ga je jouw gegevens invullen. Je bent de accounthouder.  Dat is degene die de gegevens beheert, controleert en in de toekomst mag wijzigen. In het eerste veld vul je jouw naam in (zoals je aangesproken wil worden) bijvoorbeeld Jan Jansen. Als je bij de postcode een spatie plaatst tussen de cijfers en de letters, vullen wij de straatnaam voor je in. Voeg je zelf wel het huisnummer toe? Na het adres vragen we jouw initialen, daar kan je alle voorletters invullen, bijvoorbeeld J.A.P.M.
Gegevens registreren

6) Kies jouw wachtwoord
Je mag nu zelf een wachtwoord kiezen voor jouw PetBase account. Dit wachtwoord moet uit minimaal 10 letters en/of cijfers bestaan. 
Wachtwoord aanmaken
7) Pas jouw privacy-instellingen aan
Let goed op de keuze van de privacy-instellingen. Met jouw privacy-instellingen kan je bekijken en veranderen welke gegevens zichtbaar worden als iemand het chipnummer opvraagt. Je kunt hier kiezen voor het tonen van jouw adres en telefoonnummer, alleen jouw telefoonnummer of "contact alleen via de databank". Dat laatste betekent dat alleen medewerkers van PetBase jouw contactgegevens kunnen zien. Je kunt bij die keuze echt alléén tijdens kantoortijden gebeld worden als jouw dier gevonden is.
 
Nieuw:  je hebt nu de extra mogelijkheid om toestemming te geven dat jouw adres en telefoonnummer niet voor iedereen zichtbaar zijn, maar alleen voor professionals (dierenarts, asiel, politie en/of dierenambulance). Zo blijven jouw contactgegevens veilig, maar kan jouw dier bij vermissing wel sneller met je herenigd worden
Privacyinstellingen aanpassen


8) Check de voorwaarden
Je vinkt aan dat je het eens bent met onze voorwaarden (via de link krijg je ze in beeld). Ook bepaal je of je af en toe een korte nieuwsbrief van ons wilt ontvangen. Wij overspoelen je niet en je krijgt ook geen reclame. Maar we houden je wel graag op de hoogte van wijzigingen en verbeteringen.

Voorwaarden PetBase

9) Klik op 'Registreer'
Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld en de privacy-instellingen en voorwaarden hebt bekeken, kan je jouw PetBase account aanmaken door op de blauwe knop 'Registreer' te klikken. Je ontvangt nu een e-mail ter bevestiging dat het account is aangemaakt. Bewaar deze e-mail goed.
Zie je de e-mail niet direct binnen komen? Controleer dan of hij tussen reclame of zelfs tussen spam terecht gekomen is. 

Hoe registreer ik een hond

Jouw hond/kat of ander huisdier staat nog niet in PetBase maar je wilt hem wel graag goed registreren. De kosten zijn eenmalig en geldig voor levenslange registratie. De prijs van het standaard pakket is  €7,50 , het pluspakket €15,00. Het registreren van jouw huisdier kan je nu heel eenvoudig zelf regelen in jouw PetBase account. Je hebt hiervoor onder andere het chipnummer en het signalement van het dier nodig.
Let op: alle door jou aangeleverde informatie wordt geregistreerd onder jouw verantwoordelijkheid. Eventuele fouten kunnen en zullen niet kosteloos worden gewijzigd.

Volg de onderstaande stappen om een hond te registreren bij PetBase:
1) Ga naar Mijn.petbase.eu
2) Log in op jouw PetBase of maak een nieuw account aan
3) Klik op dier toevoegen en kies voor hond
4) Vul het chipnummer, de geboortedatum, het land van van herkomst en het paspoortnummer van jouw hond in
5) Vul de overige gegevens van jouw dier in
6) Kies een pakket en betaal de registratie
7) De registratie wordt verwerkt
8) Ga naar mijn dieren

1) Ga naar Mijn.petbase.eu
Om een account aan te maken of in te loggen op PetBase ga je naar mijn.petbase.eu. Kies op de pagina rechtsboven voor inloggen of registreren. Wanneer je nog geen account hebt, kan je in volgende scherm een nieuw account aanmaken.
Inloggen PetBase
2) Log in op jouw PetBase of maak een nieuw account aan
Zodra je het inlog-scherm ziet, kan je inloggen met jouw e-mail en wachtwoord of je kan kiezen voor ‘Nieuw account aanmaken’. Hier kan je lezen hoe je een nieuw PetBase account aanmaakt.
Registreren PetBase
3) Klik op dier toevoegen en kies voor hond
Zodra je bent ingelogd in jouw (nieuwe) PetBase account, klik je links in het menu op 'Dier toevoegen'.  Vervolgens kom je in het scherm om het diersoort te  selecteren. Kies hier voor hond.
Dier toevoegen


Diersoort kiezen

4) Vul het chipnummer, de geboortedatum, het land van van herkomst en het paspoortnummer van jouw hond in
Vul hier het 15 cijferige chipnummer in van jouw dier. Let op: het zijn 15 cijfers, gebruik geen spaties, punten of letters voorafgaand aan, in of na het chipnummer. Controleer goed of het ingevulde chipnummer overeenkomt met het nummer in het dierenpaspoort of vaccinatiebewijs. Vul vervolgens de geboortedatum, het land van herkomst van het dier en het paspoortnummer in. Klik ten slotte op de knop 'Volgende'.

Huisdier registreren

Is het chipnummer al gevonden in PetBase en wordt er gevraagd naar een registratienummer? Om het dier toe te voegen heb je dan een registratienummer of overdrachtscode nodig, lees hier hoe je daar aan komt.


5) Vul de overige gegevens van jouw dier in
Vul nu de overige gegevens van jouw dier in. De gebeurtenis soort is 'Nieuwe houder/eigenaar (aanvoer)' wanneer de hond nu op jouw naam wordt geregistreerd bij PetBase. De gebeurtenis datum is het moment van registreren bij PetBase, kies hier dus de huidige datum. Zorg ervoor dat het chipnummer overeenkomt met het eerder ingevulde chipnummer en het dierenpaspoort/vaccinatiebewijs van het dier. Eventueel kan het chipnummer van de moeder worden ingevuld. Vul het ras, het geslacht en kleur ook in aan de hand van de gegevens in het dierenpaspoort of vaccinatiebewijs. Vul ten slotte de naam van jouw dier in. Controleer de door jou ingevulde gegevens. Klik na het controleren van de gegevens op ‘Opslaan’. 
6) Kies een pakket en betaal de registratie
Het betaalscherm komt nu in beeld. Je kunt nu kiezen voor een basis registratie of een plus pakket. De kosten zijn eenmalig en geldig voor levenslange registratie. De prijs van het standaard pakket is  €7,50  en het pluspakket €15,00. Het pluspakket is geldig voor je gehele account en geeft de mogelijkheden voor een grote foto, een vakantieadres en verhuisservice. 
Basisregistratie Plus pakket

7) De registratie wordt verwerkt
Wanneer de betaling is gelukt, krijg je in beeld de mededeling te zien dat je betaling is ontvangen. De registratie wordt nu verwerkt. Klik op de knop na het verwerken 'Ga terug- Lijst met dieren' om een overzicht van jouw dieren te bekijken.
Verwerking registratie

8) Ga naar mijn dieren
Je krijgt nu een overzicht te zien van jouw dieren. Controleer of het zojuist geregistreerde dier hier nu tussen staat. Staat jouw dier er tussen? De registratie is gelukt. Klik op ‘Details en wijzigen’ om eventueel een foto van jouw huisdier toe te voegen. De betaal- en registratiebevestiging ontvang je via de mail. 

Overzicht dieren

Hoe registreer ik een niet-hond

Jouw hond/kat of ander huisdier staat nog niet in PetBase maar je wilt hem wel graag goed registreren. De kosten zijn eenmalig en geldig voor levenslange registratie. De prijs van het standaard pakket is  €7,50 , het pluspakket €15,00. Het registreren van jouw huisdier kan je nu heel eenvoudig zelf regelen in jouw PetBase account. Je hebt hiervoor onder andere het chipnummer en het signalement van het dier nodig.
Let op: alle door jou aangeleverde informatie wordt geregistreerd onder jouw verantwoordelijkheid. Eventuele fouten kunnen en zullen niet kosteloos worden gewijzigd.


Volg de onderstaande stappen om een niet-hond te registreren bij PetBase:
1) Ga naar Mijn.petbase.eu
2) Log in op jouw PetBase of maak een nieuw account aan
3) Klik op dier toevoegen en selecteer kat of anders
4) Vul het chipnummer, de geboortedatum, land van van herkomst en eventueel het paspoortnummer in
5) Vul de overige gegevens van jouw dier in
6) Kies een pakket en betaal de registratie
7) De registratie wordt verwerkt
8) Ga naar mijn dieren

1) Ga naar Mijn.petbase.eu
Om een account aan te maken of in te loggen op PetBase ga je naar mijn.petbase.eu. Kies op de pagina rechtsboven voor inloggen of registreren. Wanneer je nog geen account hebt, kan je in volgende scherm een nieuw account aanmaken.
Inloggen PetBase


2) Log in op jouw PetBase of maak een nieuw account aan

Zodra je het inlog-scherm ziet, kan je inloggen met jouw e-mail en wachtwoord of je kan kiezen voor ‘Nieuw account aanmaken’. Hier kan je lezen hoe je een nieuw PetBase account aanmaakt.


Account aanmaken3) Klik op dier toevoegen en selecteer kat of anders

Zodra je bent ingelogd in jouw (nieuwe) PetBase account, klik je links in het menu op 'Dier toevoegen'.  Vervolgens kom je in het scherm om het diersoort te  selecteren. Kies hier voor kat of anders

Dier toevoegen

Diersoort registreren


4) Vul het chipnummer, de geboortedatum en land van van herkomst in
Vul hier het 15 cijferige chipnummer in van jouw dier. Let op: het zijn 15 cijfers, gebruik geen spaties, punten of letters voorafgaand aan, in of na het chipnummer. Controleer goed of het ingevulde chipnummer overeenkomt met het nummer in het dierenpaspoort of vaccinatiebewijs. Vul vervolgens de geboortedatum en land van herkomst van het dier in. Eventueel kan het paspoortnummer worden ingevuld. Klik ten slotte op de knop 'Volgende'.

Huisdier registreren
Is het chipnummer al gevonden in PetBase en wordt er gevraagd naar een registratienummer? Om het dier toe te voegen heb je dan een registratienummer of overdrachtscode nodig, lees hier hoe je daar aan komt.

5) Vul de overige gegevens van jouw dier in
Vul nu de gegevens van jouw dier in. Zorg ervoor dat het chipnummer overeenkomt met het eerder ingevulde chipnummer en het dierenpaspoort/vaccinatiebewijs van het dier. Vul het ras, het geslacht en kleur ook in aan de hand van de gegevens in het dierenpaspoort of vaccinatiebewijs. Vul ten slotte de naam van jouw dier in. Controleer de door jou ingevulde gegevens. Klik na het controleren van de gegevens op ‘Opslaan’. 
Gegevens huisdier registreren
6) Kies een pakket en betaal de registratie

Het betaalscherm komt nu in beeld. Je kunt nu kiezen voor een basis registratie of een plus pakket. De kosten zijn eenmalig en geldig voor levenslange registratie. De prijs van het standaard pakket is  €7,50  en het pluspakket €15,00. Het pluspakket is geldig voor je gehele account en geeft de mogelijkheden voor een grote foto, een vakantieadres en verhuisservice. 

 

Pakket PetBase

7) De registratie wordt verwerkt

Wanneer de betaling is gelukt, krijg je in beeld de mededeling te zien dat je betaling is ontvangen. De registratie wordt nu verwerkt. Klik op de knop na het verwerken 'Ga terug- Lijst met dieren' om een overzicht van jouw dieren te bekijken.

Verwerking registratie8) Ga naar Mijn dieren

Je krijgt nu een overzicht te zien van jouw dieren. Controleer of het zojuist geregistreerde dier hier nu tussen staat. Staat jouw dier er tussen? De registratie is gelukt. Klik op ‘Details en wijzigen’ om eventueel een foto van jouw huisdier toe te voegen. De betaal- en registratiebevestiging ontvang je via de mail. 

Mijn dieren overzicht


Let op: alle door jou aangeleverde informatie wordt geregistreerd onder jouw verantwoordelijkheid. Eventuele fouten kunnen en zullen niet kosteloos worden gewijzigd.


Hoe voeg ik een al geregistreerd dier toe


Volg de onderstaande stappen om jouw geregistreerde dier aan jouw PetBase account toe te voegen:
1) Klik op 'Dier toevoegen'
2) Selecteer welk soort dier je wilt toevoegen
3) Vul het chipnummer, de geboortedatum en land van van herkomst in
4) Vul het registratienummer/overdrachtscode in
5) Betaal de eenmalige overdrachtskosten

1) Klik op 'Dier toevoegen'
Zodra je bent ingelogd in jouw PetBase account, kan je links in het menu op 'Dier toevoegen' klikken. 
Dier toevoegen

2) Selecteer welk soort dier je wilt toevoegen
Maak een keuze voor het diersoort die je wilt registreren.
Dier registreren


3) Vul het chipnummer, de geboortedatum en land van van herkomst in
Vul hier het 15 cijferige chipnummer in van jouw dier. Let op: het zijn 15 cijfers, gebruik geen spaties, punten of letters voorafgaand aan, in of na het chipnummer. Controleer goed of het ingevulde chipnummer overeenkomt met het nummer in het dierenpaspoort of vaccinatiebewijs. Vul vervolgens de geboortedatum en land van herkomst van het dier in. Eventueel kan het paspoortnummer worden ingevuld (bij honden verplicht). Klik ten slotte op de knop 'Volgende'.
Huisdier registreren4) Vul het registratienummer/overdrachtscode in
Is het dier inderdaad bij PetBase geregistreerd, dan vragen wij je om het registratienummer (ook wel formuliernummer genoemd). Je vindt dit nummer in de bevestigingsmail die je in het verleden ontvangen hebt van Stichting CHIP of van PetBase. Het registratienummer kan ook op een blauw formulier staan dat je hebt meegekregen. 

Registratienummer overdrachtscode
Hier zie je enkele voorbeelden van bevestigingen en registratienummers. Let op: een registratienummer kan uit een letter en een aantal cijfers bestaan of uit alleen cijfers (meestal 5 of 6). Soms zie je in het vaccinatieboekje een intern registratienummer van een dierenasiel, die nummers zijn niet uniek en werken niet om in te loggen op Mijn.PetBase. Heb je de inlog-gegevens niet meer, vraag ze dan op vanuit het bij ons bekende e-mail adres. Vermeld daarbij altijd om welk chipnummer(s) het gaat, wij kunnen niet op naam of adres zoeken!

Registratiebewijs bevestiging        Registratiebewijs PetBase

Met één klik op de knop kan je vervolgens jouw dier toevoegen aan jouw PetBase account. 

5) Betaal de eenmalige overdrachtskosten
Je betaalt voor de basisregistratie van dit dier (€ 7.50).  De snelste manier is via iDeal, maar andere manieren zijn ook mogelijk. Bij deze wijziging kan je als je wilt meteen de nieuwe roepnaam van het dier opgeven. Indien gewenst koop je er direct een Pluspakket (€ 15,00) bij voor jouw account, daarmee krijg je voor alle dieren in jouw account meer service en meer mogelijkheden.

Het dier komt nu op jouw naam te staan en is vanaf dat moment opvraagbaar via 'Mijn Dieren' in het menu. Al jouw verhuizingen, nieuwe telefoonnummers, enz. worden gedurende het hele leven van het dier gratis verwerkt, alleen bij een wijziging van eigenaar moeten wij wederom een bescheiden bedrag berekenen.


Hoe meld ik een dier af - nieuwe houder

Volg de onderstaande stappen om een huisdier af te melden omdat het dier naar een nieuwe houder gaat:
1) Klik op 'Mijn dieren'
2) Klik op 'Details en wijzigen'
3) Klik op 'Maak overdrachtscode voor nieuwe eigenaar'

1) Klik op 'Mijn dieren'
Zodra je bent ingelogd in jouw PetBase account, kan je links in het menu op 'Mijn dieren' klikken. Je krijgt vervolgens een overzicht te zien van jouw dieren. 
Mijn dieren registreren

2) Klik op 'Details en wijzigen'
Zoek het juiste huisdier op in het overzicht van jouw dieren en klik op 'Details en wijzigen'. Je krijgt nu de "Dierkaart" te zien. Dit is een overzicht van de gegevens van jouw dier. 
Gegevens wijzigen


3) Klik op 'Maak overdrachtscode voor nieuwe eigenaar'
Verhuist een dier van jou naar een andere eigenaar, dan ben je verantwoordelijk voor een juiste overdracht. Door te klikken op 'Maak overdrachtscode voor nieuwe eigenaar' onder het kopje 'Meer opties' kunt u een overdrachtscode opvragen. Met deze code kan de nieuwe eigenaar het dier op zijn/haar naam overschrijven. 
Overdrachtscode nieuwe eigenaar

Verhuist jouw dier naar een eigenaar die helaas niet bij PetBase geregistreerd wil zijn, klik dan onder het kopje 'Meer opties' op 'Uitschrijven registratie'. Je leest dan wat de consequenties zijn en moet deze stap nogmaals bevestigen voordat het dier uit jouw account gehaald wordt.
Dier uitschrijven


Hoe meld ik een dier af- overlijden

Voor een correcte registratie is het belangrijk dat de databank overeen komt met de werkelijkheid. Bovendien ben je bij honden verplicht om het overlijden van het dier aan de overheid te melden. 

Volg de onderstaande stappen om jouw dier overleden te melden:
1) Klik op 'Mijn dieren'
2) Klik op 'Details en wijzigen'
3) Klik op 'Overleden melden'

1) Klik op 'Mijn dieren'
Zodra je bent ingelogd op jouw PetBase account, kan je links in het menu klikken op 'Mijn dieren'. Je krijgt dan een overzicht te zien van jouw dieren. 
Mijn dieren

2) Klik op 'Details en wijzigen'
Zoek het dier, wat je overleden wil melden, op in het overzicht van jouw dieren en klik op 'Details en wijzigen'.  Je krijgt nu de "Dierkaart" te zien. Dit is een overzicht van de gegevens van jouw dier. 
Gegevens wijzigen huisdier

3) Klik op 'Overleden melden'
Rechtsonder in de dierkaart zie je het kopje 'Meer opties'. Onder dit kopje kun je het dier overleden melden door op de knop 'overleden melden' te klikken. Betreft het een hond, dan regelt PetBase de verplichte doormelding voor je. 
Overleden melden

Heb je geen dieren meer in jouw account en wil je daarom ook geen mailing meer ontvangen van PetBase? Links het menu vind je het kopje 'Mijn adres + telefoon' . Hier kan je het vinkje 'Ik ontvang graag nieuws' uitzetten.
nieuwsbrief voorkeur


Hoe wijzig ik mijn contactgegevens

Volg de onderstaande stappen om jouw contactgegevens te wijzigen:
1) Klik op 'Mijn adres + Telefoon'
2) Pas jouw gegevens aan
3) Klik op 'Opslaan'

1) Klik op 'Mijn adres + Telefoon'
Zodra je bent ingelogd op jouw PetBase account, kan je links in het menu op 'Mijn adres + Telefoon' te klikken. Je krijgt direct een overzicht te zien van al jouw contactgegevens. 
Adres wijzigen

2) Pas jouw gegevens aan
In dit overzicht kan je jouw contact- en adresgegevens wijzigen. Vergeet niet jouw privacy-instellingen na te kijken. 
Adresgegevens contactgegevens

3) Klik op 'Opslaan'
Zodra je onderaan de pagina op de knop 'Opslaan' drukt, zijn jouw gegevens veranderd. De wijzigingen worden direct doorgevoerd. 

Uitloggen
Werk je op een openbare computer? Vergeet dan nooit om na het inzien en/of bewerken van jouw gegevens het systeem af te sluiten! Dit geldt ook als je jouw computer, tablet of iPad met meerdere mensen deelt. Je doet dit door rechts bovenin op het blauwe rondje te klikken en te kiezen voor 'Uitloggen'.

  • Related Articles

  • SnelStart voor Professionals - Chippers

   Welkom bij de SnelStart van PetBase 5.0 en latere versies. Sinds 1 november 2021 gaan een paar zaken anders dan je daarvoor gewend was. De belangrijkste aanpassing zijn nodig vanwege de veranderde regelgeving voor honden. Het chippen en registreren ...
  • SnelStart voor Professionals - Dierenartsen

   Welkom bij de nieuwe SnelStart van PetBase. Met de komst van PetBase 5 en latere versies gaan een paar zaken anders dan je gewend was. De belangrijkste aanpassingen zijn nodig vanwege de veranderde regelgeving voor honden op 1 november 2021. Al ...
  • Snelstart voor professionals - Dierenopvangcentra

   Welkom bij de Snelstart van PetBase 5.0. We gaan je hier stap voor stap uitleggen wat je moet regelen om de PetBase software te gebruiken. Sinds de invoering van de nieuwe wet (1 november 2021) ziet alles er anders uit dan je gewend was en heb je er ...
  • Prijzen PetBase

   Prijslijst 2024 In dit artikel staan de tarieven zoals die op dit moment geldig zijn voor 2024. Let op: wij moeten sinds 1 november 2021 voor elke wettelijk verplichte melding een bedrag afdragen aan de overheid, dat heeft invloed op onze prijzen. ...
  • Houders/eigenaren opzoeken, toevoegen en beheren

   Voordat een dier geregistreerd kan worden moet de houder/eigenaar bekend zijn in PetBase. Dat gebeurt via een eigenaren-account op basis van het e-mailadres van die houder/eigenaar. De accounts van houders/eigenaren kunnen door hunzelf, maar ook door ...