Een account bij PetBase. Wat is het en hoe maak ik het aan?

Dankzij de invoering van de nieuwste versie van de PetBase databank voor gezelschapsdieren krijg je nog meer gemak en mogelijkheden dan je voorheen al gewend was. Door een account aan te maken zie je de registraties van al jouw huisdieren bij elkaar staan. Ook kan je gemakkelijker wijzigingen doorgeven en heb je altijd overzicht. Dat maakt het controleren en updaten van de registraties nog eenvoudiger.

Volg de onderstaande stappen om een account bij PetBase aan te maken

1) Ga naar de PetBase website
2) Klik op 'Registreren'
3) Klik op 'Eigenaar'
4) Vul jouw e-mailadres in
5) Vul jouw gegevens in
6) Pas jouw privacy-instellingen aan
7) Kies jouw wachtwoord
8) Check de voorwaarden
9) Klik op 'Registreer'

1) Ga naar de PetBase website

Ga als eerste stap naar https://www.petbase.eu/
PetBase website

2) Klik op 'Registreren'

Hier kies je voor registreren. Hiermee begin je het proces van het aanmaken van jouw nieuwe PetBase account.

Account aanmaken

3) Klik op 'Eigenaar'

Wanneer je een PetBase account aanmaakt, begin je met aangeven of je een professional of een eigenaar bent. Je kiest nu het juiste formulier door aan te geven dat je een dier-eigenaar bent.

Eigenaar account

4) Vul jouw e-mailadres in

Hier vul je het e-mailadres in dat je wil gebruiken om jouw account te beheren. Let op: soms geeft hotmail onze berichten niet goed door. Als je meerdere mailadressen hebt is het verstandig een niet-hotmail adres te gebruiken, zoals Gmail of Outlook
email invullen

5) Vul jouw gegevens in

Nu ga je jouw gegevens invullen. Je bent de accounthouder.  Dat is degene die de gegevens beheert, controleert en in de toekomst mag wijzigen. In het eerste veld vul je jouw naam in (zoals je aangesproken wil worden) bijvoorbeeld Jan Jansen. Als je bij de postcode een spatie plaatst tussen de cijfers en de letters, vullen wij de straatnaam voor je in. Voeg je zelf wel het huisnummer toe? Na het adres vragen we jouw initialen, daar kan je alle voorletters invullen, bijvoorbeeld J.A.P.M.
Gegevens invullen

6) Pas jouw privacy-instellingen aan

Let goed op de keuze van de privacy-instellingen. Met jouw privacy-instellingen kan je bekijken en veranderen welke gegevens zichtbaar worden als iemand het chipnummer opvraagt. Je kunt hier kiezen voor het tonen van jouw adres en telefoonnummer, alleen jouw telefoonnummer of "contact alleen via de databank". Dat laatste betekent dat alleen medewerkers van PetBase jouw contactgegevens kunnen zien. Je kunt bij die keuze echt alléén tijdens kantoortijden gebeld worden als jouw dier gevonden is.

Nieuw:  je hebt nu de extra mogelijkheid om toestemming te geven dat jouw adres en telefoonnummer niet voor iedereen zichtbaar zijn, maar alleen voor professionals (dierenarts, asiel, politie en/of dierenambulance). Zo blijven jouw contactgegevens veilig, maar kan jouw dier bij vermissing wel sneller met je herenigd worden

privacy instelling

7) Kies jouw wachtwoord

Je mag nu zelf een wachtwoord kiezen voor jouw PetBase account. Dit wachtwoord moet uit minimaal 10 letters en/of cijfers bestaan.

8) Check de voorwaarden

Je vinkt aan dat je het eens bent met onze voorwaarden (via de link krijg je ze in beeld). Ook bepaal je of je af en toe een korte nieuwsbrief van ons wilt ontvangen. Wij overspoelen je niet en je krijgt ook geen reclame. Maar we houden je wel graag op de hoogte van wijzigingen en verbeteringen.

9) Klik op 'Registreer'

Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld en de privacy-instellingen en voorwaarden hebt bekeken, kan je  jouw PetBase account aanmaken door op de blauwe knop 'Registreer' te klikken. Je ontvangt nu een e-mail ter bevestiging dat het account is aangemaakt. Bewaar deze e-mail goed.
Zie je de e-mail niet direct binnen komen? Controleer dan of hij tussen reclame of zelfs tussen spam terecht gekomen is.

Vanaf nu kan je altijd inloggen op https://mijn.petbase.eu met het door jouw gekozen e-mail en wachtwoord. Dat kan via een pc of laptop, maar ook met jouw tablet of jouw smartphone.