Registreer jezelf als je niet in het diergeneeskundig register staat

Registreer jezelf als je niet in het diergeneeskundig register staat

Belangrijk! Inschrijving in het chipperregister van RVO is sinds 1 november 2021 verplicht.  

Let op: Voor alle gebruikers van PetBase (en voor iedereen die gewend was bij Stichting CHIP te registreren) geldt dat wij een complete databank blijven. De functie als portaal van de overheid is een toevoeging daarop. Alle diersoorten kunnen dus zoals voorheen geregistreerd worden en de gegevens blijven beschikbaar voor het herenigen van dier en eigenaar. 

De informatie hieronder is bedoeld voor professionals. 

Hoe het was: 
  1. De dierenarts of chipper chipt een dier.
  2. De medewerker van het dierenasiel meldt de registratie aan (rechtstreeks op onze website of via de asielsoftware).  
  3. Eigenaren kunnen zelf ook registraties aanmelden (bij ons alleen onder strikte voorwaarden, bv bij import). 

Hoe het is sinds 1 november 2021: 

  1. Voor het chippen van honden is het verplicht een 528-chip te gebruiken, voor katten is dat op dit moment nog niet verplicht.  
  2. Dierenartsen mogen chips bestellen, mogen chippen, mogen registreren en mogen Europese Dierenpaspoorten bestellen en uitreiken.
  3. Chippers mogen alleen chips bestellen, chippen en registreren als ze bij RVO geregistreerd zijn. Ze mogen geen import-meldingen doen en geen Europese Dierenpaspoorten uitreiken.
  4. Stuur voor het aanvragen van een chipper-erkenning snel het RVO-formulier onderaan deze pagina in, want het duurt even voordat dit geregeld is en de wet is al op 1 november 2021 ingegaan. Geef bij de aanvraag jouw werkadres op, niet jouw woonadres.
  5. Alleen met een RVO-registratie ontvang je chips. Die mag je uitsluitend bestellen bij  een goedgekeurde leverancier. Deze chips worden altijd geleverd op het adres wat voor jou in het RVO-register staat.
  6. De dierenarts of chipper registreert het chipnummer, samen met de gegevens van de houder van het dier. Hiervoor heb je het UBN-nummer van de houder nodig (in de meeste gevallen de fokker, maar bij een asiel het UBN-nummer van het asiel). 

  1. Let op: als een houder zich bij je meldt om een hond te chippen, zonder voor zichzelf een UBN-nummer te hebben, moet dat UBN-nummer eerst bij RVO worden aangevraagd via deze link https://mijn.rvo.nl/dierlocatie-ubn-registreren-en-wijzigen  Hij/zij heeft daarvoor DigiD nodig of eHerkenning. Pas nadat de houder je het UBN nummer kan melden mag je het dier chippen. 
  2. Voor alle gechipte honden zijn wij verplicht een doormelding te doen aan RVO, voor katten zijn wij alleen verplicht te melden welke 528-chips er gebruikt zijn. 


Heb je nog vragen en staat het antwoord niet in deze support-pagina's, mail dan naar info@petbase.eu . Wij helpen je graag verder. 

 

 

 
    • Related Articles

    • Registreer een nieuw dier

      Voorkom vermissing van jouw hond of kat (huisdieren) door te registreren bij PetBase. Jouw hond/kat of ander huisdier staat nog niet in PetBase maar je wilt hem wel graag goed registreren. De kosten zijn eenmalig en geldig voor levenslange ...
    • Aanmelden als chipper

      Alleen chippers die in het Chippersregister van RVO staan, mogen honden (en over enige tijd ook katten) chippen en registreren. Wil je een erkenning als chipper aanvragen? Neem dan eerst contact op met RVO. Zij sturen je dan het aanmeldformulier. Je ...
    • Hoe registreer ik een EU dierenpaspoort?

      Tijdens of na de registratie van een dier in PetBase kan het bijbehorende EU dierenpaspoort gekoppeld worden. Wil je een vervangend paspoort toevoegen, lees dan hier verder. Betreft het een eerste uitreiking, volg dan de stappen hieronder. Let op: ...
    • Heb je een UBN nodig?

      Krijgt jouw hond binnenkort een nestje? Kom je in Nederland wonen met jouw hond? Koop je een hond die nu nog buiten Nederland woont? Heb je een (nieuw) Europees Dierenpaspoort nodig? Dan moet je sinds 1 november 2021 aan extra verplichtingen voldoen. ...
    • Dierenartsen als grenswerkers

      Regelmatig krijgen wij de volgende vraag: Ik woon in het buitenland, maar ik werk (ook) in Nederland. Hoe zorg ik voor een goede registratie en hoe krijg ik mijn (verplichte) UBN-nummer? RVO krijgt haar gegevens van het Diergeneeskunderegister. ...