Registreer een nieuw dier

Registreer een nieuw dier

Voorkom vermissing van uw hond of kat (huisdieren) door te registreren bij PetBase. 

Uw hond/kat of ander huisdier staat nog niet in PetBase maar u wilt hem wel graag goed registreren. Dat kan, maar nog niet helemaal door u zelf.  Via onze "voorregistratie procedure" krijgt u de mogelijkheid om eenvoudig uw huisdier aan uw MijnPetBase account toe te voegen. De kosten zijn eenmalig en geldig voor levenslange registratie. De prijs van het standaard pakket is  € 6,95 , het pluspakket € 9,95.

De procedure is eenvoudig. Stuur een e-mail naar info@petbase.eu met daarin uw verzoek om een voorregistratie met de onderstaande diergegevens en de nodige bijlages:
- Heeft u een officieel EU-dierenpaspoort, dan stuurt u ons de hoofdstukken I t/m IV, dat zijn de gegevens van de eigenaren, het signalement van het dier, de gegevens van de chip en de gegevens van de dierenarts. Zorg ervoor dat elke pagina helemaal in beeld komt, inclusief het nummer van het paspoort onderaan.
- Heeft u alleen beschikking over een vaccinatieboekje, zorg dan dat onderstaande gegevens duidelijk in beeld komen. Ook hier moeten wij de gehele pagina's duidelijk kunnen lezen.
- Heeft u een plaatsingsovereenkomst van een dierenopvangcentrum, controleer dan eerst of het chipnummer duidelijk vermeld wordt. Is dat het geval, mail ons dan de gehele overeenkomst.
- Heeft u geen van deze papieren, dan kan uw huisdier alleen door uw dierenarts of een erkende chipper geregistreerd worden.

Te vermelden diergegevens in de aanvraag:
Chipnummer (15 cijfers):
Diersoort:
Ras:
Geboortedatum:
Land van herkomst: 
Geslacht:
Kleur:
Roepnaam van het huisdier:
Gegevens van de dierenarts:

Controle
Na ontvangst van de diergegevens en document(en) controleren wij de aanvraag, waar nodig op de wettelijke zaken. Wij controleren o.a. bij een hond of deze al de juiste meldingen heeft bij RVO (overheid). Wij willen dat uw huisdier goed is geregistreerd. Als de controle goed is verzorgen wij gelijk de vooraanmelding en ontvangt u van ons de procedure en overdrachtscode waarmee u binnen 2 minuten uw dier aan uw account toevoegt. De betaling van de kosten voldoet u tijdens deze stappen. Dat kan o.a. via iDeal.

Verwerking
Na ontvangst van de diergegevens en bijlages kunnen wij de voorregistratie starten. De verwerking van de vooraanmelding is handmatig en kost ons door drukte 1 a 2 werkdagen (laatste datum van melding 7-11-2022).  Zodra wij klaar zijn krijgt u bericht met de procedure om het huisdier op naam te zetten.
  • Related Articles

  • Hoe registreer ik een EU dierenpaspoort?

   Na of tijdens de registratie van een dier bij PetBase kan het bijbehorende EU dierenpaspoort gekoppeld worden.  Wilt u een vervangend paspoort toevoegen, lees dan hier verder. Betreft het een eerste uitreiking, volg dan de stappen hieronder. ...
  • Nieuw dier registreren - Dier op uw naam registreren

   U wilt uw hond, kat of ander huisdier op uw naam laten registreren. Kies hieronder welke situatie bij u past en lees wat daarvoor nodig is.  De nieuwe wet verplicht u en ons om dieren op de juiste manier te registreren. Er zijn meerdere ...
  • Binnenkomst nieuw dier in het opvangcentrum

   Ga in het Menu naar Houders, kies daar uw eigen opvangcentrum. U ziet nu twee tekentjes. Klik op het teken met het pijltje. Kies of u het chipnummer heeft afgelezen of dat de chip zojuist is aangebracht.  In de volgende stap kiest u de naam van de ...
  • Hoe voeg ik een dier toe - ik ben de nieuwe eigenaar (houder)

   Verhuist een dier naar u (dus u bent de nieuwe eigenaar), maak dan altijd eerst een MijnPetBase account aan. Dat is sinds 1 november 2021 noodzakelijk vanwege de nieuwe wet- en regelgeving. Het aanmaken van het account is gratis, u betaalt alleen een ...
  • Verwisseld dier of verwisseld paspoort

   Helaas worden kittens of pups soms verwisseld. Ook worden bij een adoptie wel eens papieren van een verkeerd dier meegegeven. Dat betekent meestal dat de chipregistratie van twee of zelfs meerdere dieren niet klopt. U kunt dat niet zelf wijzigen. Ons ...