Hond overzetten nieuwe eigenaar

Van oude naar nieuwe eigenaar

Als een dier van de ene naar de andere eigenaar verhuist, wil je dat in PetBase ook goed regelen. Soms ben je zelfs wettelijk verplicht deze eigenaar-wijziging door te geven.  In MijnPetBase verloopt de overdracht eenvoudig en veilig. (Let op: de wet spreekt niet van eigenaar maar van houder)

Hoe werkt het: de oude eigenaar geeft het dier mee, samen met de overdrachtscode die bij de chipregistratie hoort én met de officiële papieren van het dier (dierenpaspoort of vaccinatieboekje). Dan maakt de nieuwe eigenaar een MijnPetBase account aan (of heeft dat al en logt in).  De nieuwe eigenaar haalt het dier met het chipnummer en de ontvangen overdrachtscode binnen in zijn/haar eigen account. De nieuwe eigenaar betaalt hierbij slechts het eenmalige bedrag van € 7,50. Voor jullie beiden volgen hieronder apart de exacte instructies. De afbeeldingen kunnen in deze voorbeelden iets afwijken van wat je in beeld krijgt, dat heeft o.a. te maken met het gebruik van pc, laptop, tablet of mobiele telefoon.

Ik ben de oude eigenaar, het dier gaat naar een nieuwe eigenaar (houder)
Deze instructies hieronder gebruik je als je (de oude eigenaar) al een MijnPetBase account heeft. Dit account is nu verplicht. Heb je nog geen account, lees dan eerst hier hoe je het aanmaakt.

Volg de onderstaande stappen om je dier over te schrijven naar een nieuwe eigenaar:
1) Log in op jouw PetBase account
2) Zoek jouw dier op via 'Mijn dieren'
3) Klik op 'Details en wijzigen'
4) Klik op 'Maak overdrachtscode voor nieuwe eigenaar'

1) Log in op je PetBase account
Als je al een PetBase account hebt, log dan eerst in. Heb je nog geen PetBase account, dan kun je deze eerst aanmaken.

2) Zoek je dier op via 'Mijn dieren'
Zodra je ingelogd bent, kun je links in het menu op 'Mijn dieren' klikken. Je krijgt dan een overzicht te zien van jouw dieren.
Mijn dieren

3) Klik op 'Details en wijzigen'
Zoek het dier op waarvoor je de overdrachtscode wil opvragen en klik op 'Details en wijzigen'. Je krijgt nu de "Dierkaart" te zien. Dit is een overzicht van de gegevens van jouw dier.
Gegevens wijzigen

4) Klik op 'Maak overdrachtscode voor nieuwe eigenaar'
Onder het kopje 'Meer opties' krijg je de mogelijkheid om de overdrachtscode op te vragen. Klik op 'Maak overdrachtscode voor nieuwe eigenaar'. De code die hierdoor wordt aangemaakt is opgebouwd uit drie delen en begint altijd met "pb-". Let op: dit nummer wijzigt zodra je er op klikt. Zorg dat je het juiste nummer aan de nieuwe eigenaar overhandigt.

Deze overdrachtscode geef je aan de nieuwe eigenaar mee. Met deze code en het chipnummer kan de nieuwe eigenaar het dier op hun naam zetten. Zodra de nieuwe eigenaar het dier op zijn naam zet, wordt het dier automatisch bij je uitgeschreven. Zo kun je altijd in jouw eigen account zien of de nieuwe eigenaar de registratie geregeld heeft.
Overdrachtscode maken

Mocht de nieuwe eigenaar echt niet in PetBase geregistreerd willen zijn, wijs ze dan op hun wettelijke verplichtingen en volg deze stappen om dit dier af te melden.

Ik ben de nieuwe houder/eigenaar
Deze manier van toevoegen is alleen geschikt als het dier al in PetBase geregistreerd is en je de juiste overdrachtscode heeft ontvangen. Let op: deze ontvang je altijd van de vorige eigenaar, die mag en kan PetBase je niet verstrekken! De oude eigenaar kan die code opzoeken via de stappen hierboven. Is het dier nog niet bij PetBase bekend of heb je niet de juiste overdrachtscode, dan moet je eerst voorbereidingen doen.

Volg de onderstaande stappen om je dier op jouw naam te zetten:
1) Log in op jouw PetBase account
2) Klik op 'Dier toevoegen'
3) Vul de gegevens in
4) Log uit

1) Log in op je PetBase account
Als je al een PetBase account hebt, log dan eerst in. Heb je nog geen PetBase account, dan kun je deze eerst aanmaken.

2) Klik op 'Dier toevoegen'
Zodra je bent ingelogd, kun je links in het menu op 'Dier toevoegen' klikken.

3) Vul de gegevens in
Vul het chipnummer in en daarna het gevraagde formulier-/registratienummer of de overdrachtscode. Tijdens deze overdracht kan je de eenmalige kosten (€ 7,50) voldoen, onder andere via iDeal.

Het dier komt nu op jouw naam te staan en is  vanaf dat moment opvraagbaar via 'Mijn Dieren' in het menu.

Mijn dieren

Als je klikt op 'Gegevens wijzigen', kun je nu eventuele wijzigingen toepassen (zoals bijvoorbeeld de roepnaam van jouw dier). Ook kun je een foto toevoegen onder 'Foto van jouw huisdier'.
Gegevens wijzigen

4) Log uit
Gebruik je een openbare computer, dan kan je nu uitloggen.