Van oude naar nieuwe eigenaar

Van oude naar nieuwe eigenaar

Als een dier van de ene naar de andere eigenaar verhuist, wilt u dat in PetBase ook goed regelen. (Let op: de wet spreekt niet van eigenaar maar van houder) Soms bent u zelfs wettelijk verplicht deze eigenaar-wijziging door te geven.  (De instructies hieronder gebruikt u als de oude eigenaar al een MijnPetBase account heeft. Zo niet, lees dan hier verder.)

In MijnPetBase verloopt de overdracht eenvoudig en veilig, volg daarvoor de stappen hieronder. Begin altijd met in te loggen op uw account!

Hoe meld ik een dier af - ik ben de oude eigenaar, het dier gaat naar een nieuwe eigenaar (houder)
Verhuist een dier van u naar een andere eigenaar, dan bent u verantwoordelijk voor een juiste overdracht. 
Log in op uw eigen account via https://mijn.petbase.eu. Zoek het dier op via het menu - Mijn dieren.

Klik bij het juiste dier op Details en Wijzigen. U ziet dan alle details van het dier. Onder Meer opties staat "Overdracht naar nieuwe eigenaar" en daarbij staat de op dat moment geldige overdrachtscode. Deze kunt u meegeven aan de nieuwe eigenaar. Zodra de nieuwe eigenaar het dier op zijn naam zet, wordt het dier bij u uitgeschreven. Zo kunt u altijd in uw eigen account zien of de nieuwe eigenaar de registratie al geregeld heeft. Door te klikken op Overdracht naar nieuwe eigenaar kunt u een nieuwe overdrachtscode aanmaken. Let op: elke keer dat u klikt wijzigt de code, geef dus altijd de meest recente code mee!


Hoe voeg ik een dier toe - ik ben de nieuwe houder/eigenaar
Deze manier van toevoegen is alleen geschikt als het dier al in PetBase geregistreerd was. Is dat niet het geval, vraag dan uw dierenarts om het dier alsnog in PetBase te registreren.

Verhuist een dier naar u (dus u bent de nieuwe eigenaar), maak dan altijd eerst een MijnPetBase account aan. Dat is sinds 1 november 2021 noodzakelijk vanwege de nieuwe wet- en regelgeving en het is gratis.

U. kunt niet zomaar alle dieren aan uw account toevoegen, dat kan alleen als u van de oude eigenaar de juiste overdrachtscode heeft ontvangen (zie de afbeelding hieronder). U heeft daarvoor het chipnummer nodig plus de bij deze wijziging behorende overdrachtscode (of formuliernummer of registratienummer). Let op: deze ontvangt u altijd van de vorige eigenaar, die mag en kan PetBase u niet verstrekken!

Log in op uw account. Klik links in het menu op Dier toevoegen. Vul het chipnummer in en daarna het gevraagde formuliernummer of de overdrachtscode. Tijdens deze overdracht kunt u de eenmalige kosten voldoen via iDeal. 
Het dier komt nu op uw naam te staan en is  vanaf dat moment opvraagbaar via MijnDieren in het menu. 
 


Nu kunt u eventuele wijzigingen toepassen zoals de roepnaam en u kunt een foto toevoegen. Klik daarvoor op Details en Wijzigen.

  • Related Articles

  • Opfrisser van de nieuwe regels voor honden

   Dagelijks krijgen wij vragen over de nieuwe wetgeving voor honden, het gaat dan vooral om verplichtingen die op 1 november zijn veranderd. Hieronder zetten wij een aantal situaties.  Pup in het nest (8 weken of jonger )          Iedereen die pups ...
  • Hoe voeg ik een dier toe - ik ben de nieuwe eigenaar (houder)

   Verhuist een dier naar u (dus u bent de nieuwe eigenaar), maak dan altijd eerst een gratis MijnPetBase account aan. Dat is sinds 1 november 2021 noodzakelijk vanwege de nieuwe wet- en regelgeving. Let op: u kunt niet zomaar alle dieren aan uw account ...
  • Uw hond of kat naar een buitenlandse eigenaar? Export en de huidige wet.

   Als u uw huisdier overdraagt aan een andere eigenaar (voor de wet: andere houder), moet u de chipregistratie aanpassen. Juist als die nieuwe eigenaar buiten Nederland woont. Dat wilt u, om te zorgen dat het dier bij vermissing in het juiste land ...
  • Dier overzetten op naam van de adoptant

   Als asiel/opvangcentrum hoopt u zo veel mogelijk dieren snel te herplaatsen. Maar u wilt ook de chipregistraties goed regelen en waar het nodig is de doormelding naar de overheid. Let wel: elke wijziging van eigenaar kost 1 PetPoint of één oude ...
  • Praktijk Management Systemen en de invoering van de nieuwe wet

   De invoering van de nieuwe wet I&R hond o 1 november 2021, met consequenties voor alle 528-chips en alle EU-dierenpaspoorten, is niet overal soepel verlopen. Wij worden ook nu nog af en toe geconfronteerd met wijzigingen of onduidelijkheden en moeten ...