Fout PetBase herstellen

Help ik heb een fout gemaakt, hoe herstel ik dit?

Een foutje is zo gemaakt. Bijvoorbeeld een typefout in de naam of in de geboortedatum op het moment van registreren. Het foutje kan door jou gemaakt zijn of door een ander. Hieronder vind je de instructies om de chipregistratie alsnog in orde te maken.

Eigenaar
Als eigenaar kan je niet alles wijzigen, maar wel de roepnaam van jouw huisdier en de kleur. Ook kan je enkele bijzonderheden toevoegen. Let op: Is de diersoort, geboortedatum of het geslacht (man/vrouw/gecastreerd/gesteriliseerd) fout ingevuld dan kan je dat niet zelf aanpassen. Dat kan het beste gewijzigd worden door de persoon die het dier oorspronkelijk geregistreerd heeft, dus de dierenarts of de chipper. Zij kunnen vanuit hun account de fout voor je herstellen. Mocht het niet mogelijk zijn dat die persoon het zelf doet, laat de wijziging dan aanbrengen door een andere dierenarts met een PetBase account (bijvoorbeeld jouw huidige dierenarts).

Volg de onderstaande stappen om de gegevens van uw huisdier te wijzigen:
1) Log in op jouw PetBase account
2) Klik op 'Mijn dieren'
3) Klik op 'Details en wijzigen'
4) Klik op 'Gegevens wijzigen'
5) Klik op 'Opslaan'

1) Log in op jouw PetBase account
Als je al een PetBase account hebt, log dan eerst in. Heb je nog geen PetBase account, dan kan je deze eerst aanmaken.

2) Klik op 'Mijn dieren'
Zodra je bent ingelogd, kan je links in het menu op 'Mijn dieren' klikken. Je krijgt nu een overzicht van jouw dieren te zien.
Dieren overzicht

3) Klik op 'Details en wijzigen'
Zoek het dier op waarvan je de gegevens wil wijzigen en klik op 'Details en wijzigen'. Je krijgt nu de "Dierkaart" te zien. Dit is een overzicht van de gegevens van jouw dier.
Gegevens wijzigen

4) Klik op 'Gegevens wijzigen'
Om de gegevens van jouw dier te wijzigen, klik je hier op 'Gegevens wijzigen'. Hier kan je enkele gegevens van jouw dier veranderen, waaronder bijvoorbeeld de roepnaam. Ook kan je hier belangrijke informatie toevoegen onder het kopje "Bijzonderheden". Let op: Is de diersoort, geboortedatum of het geslacht (man/vrouw/gecastreerd/gesteriliseerd) fout ingevuld dan kan je dat niet zelf aanpassen. Dat kan het beste gewijzigd worden door de persoon die het dier oorspronkelijk geregistreerd heeft, dus de dierenarts of de chipper. Zij kunnen vanuit hun account de fout voor je herstellen. Mocht het niet mogelijk zijn dat die persoon het zelf doet, laat de wijziging dan aanbrengen door een andere dierenarts met een PetBase account (bijvoorbeeld jouw huidige dierenarts).
gegevens wijzigen dier

Onderstaand zie je een voorbeeld van de informatie die je zou kunnen toevoegen aan de bijzonderheden van jouw dier.
bijzonderheden dier

5) Klik op 'Opslaan'
Nadat je de gewenste gegevens hebt veranderd, klik je op de knop 'Opslaan'. De wijzigingen zijn direct doorgevoerd.

Professional (jouw eigen UBN nummer is niet goedgekeurd)

Zo lang jouw UBN-nummer niet goedgekeurd is door RVO kunnen dieren wel (alvast) aangemeld worden voor vermist-en-gevonden registratie. Maar de wettelijk verplichte meldingen kunnen dan nog niet door RVO geaccepteerd worden. Dus jij en de eigenaar/houder voldoen nog niet aan de wet. Vaak blijkt het UBN-nummer verkeerd te zijn of met een onjuiste postcode/huisnummer te zijn ingevuld. Pas deze aan via 'Mijn account' in het Menu. Zodra in jouw account het vinkje bij het UBN-nummer groen is kunnen de registraties alsnog verzonden worden. Dit gaat nog niet automatisch. Klik op de registratie van het juiste dier en druk op de blauwe knop. De melding naar RVO zal dan nogmaals verzonden worden. Binnen enkele seconden moet de melding goed zijn gegaan. Dan komen achter de registraties de groene vinkjes in beeld.

Mocht het UBN-nummer van de eigenaar/houder niet geaccepteerd zijn door RVO, lees dan hier verder.

Professional  (verkeerd chipnummer, ras, geboortedatum, geslacht)

De niet-stamgegevens, dus ras, kleur, geslacht, bijzonderheden en de roepnaam van het huisdier kan je altijd aanpassen via de kaart van het dier. Voor een niet-hond kan je op deze manier meer gegevens wijzigen dan bij een hond, vanwege de wettelijke doormeldingen. Zo kan je voor een kat wel de geboortedatum aanpassen, maar dat kan voor een hond niet. Let wel: de eigenaar kan dit niet zelf, dit moet altijd door een professional gedaan worden.

Let op: Zijn de stamgegevens (chipnummer, diersoort en bij een hond ook de geboortedatum) van een dier onjuist geregistreerd, dan zijn deze gegevens ook fout doorgegeven aan het RVO-systeem. Je moet dan op de dierkaart deze gehele registratie verwijderen door rechts op het prullenbakje te klikken. Dit verwijdert de gehele registratie van het dier. Direct hierna kan je deze aanmelding opnieuw uitvoeren, maar dan met de juiste gegevens.

Volg de onderstaande stappen om de gegevens van het dier te wijzigen:
1) Log in op jouw PetBase account
2) Klik op 'Houders-eigenaren'
3) Zoek de juiste houder op
4) Klik op de cliëntenkaart van de houder
5) Klik op het chipnummer van het dier
6) Klik op 'Wijzigen' onder het kopje 'Acties'
7) Klik op 'Opslaan'

1) Log in op jouw PetBase account
Als je al een PetBase account hebt, log dan eerst in. Heb je nog geen PetBase account, dan kan je deze eerst aanmaken.

2) Klik op 'Houders-eigenaren'
Zodra je bent ingelogd, kan je links in het menu op 'Houders-eigenaren' klikken. Je krijgt dan een overzicht te zien van alle gekoppelde houders.
houders eigenaren

3) Zoek de juiste houder op
Je kunt hier de juiste houder opzoeken. Soms staat deze houder al in de lijst, anders kan je de houder opzoeken via het grijze vakje '+Nieuw/zoeken'.
nieuwe houder

4) Klik op de cliëntenkaart van de houder
Zodra je de juiste houder hebt opgezocht (of aangemaakt), kan je op de cliëntenkaart van deze houder klikken. Je krijgt vervolgens een overzicht te zien van de gegevens van deze houder en zijn/haar dieren.
cliëntenkaart houder

5) Klik op het chipnummer van het dier
Zoek het dier op waarvan je de gegevens wil wijzigen en klik op het chipnummer. Je krijgt een overzicht te zien van de gegevens van het dier.
gegevens wijzigen

6) Klik op 'Wijzigen' onder het kopje 'Acties'
Rechts boven van de diergegevens zie je de knop 'Acties'. Wanneer je hierop klikt kan je ervoor kiezen om wijzigingen aan te brengen in de registratie van het dier door te klikken op 'Wijzigen'. Vervolgens kan je de gegevens van het dier wijzigen.
acties wijzigen

Let op: Zijn de stamgegevens (chipnummer, diersoort, bij een hond ook het geslacht en de geboortedatum) van een dier onjuist geregistreerd, dan zijn deze gegevens ook fout doorgegeven aan het RVO-systeem. Je moet dan op de dierkaart deze gehele registratie verwijderen door rechts op het prullenbakje te klikken. Dit verwijdert de gehele registratie van het dier. Direct hierna kan je deze aanmelding opnieuw uitvoeren, maar dan met de juiste gegevens.

registratie verwijderen

7) Klik op 'Opslaan'
Nadat de gegevens aangepast zijn, kan je op 'Opslaan' klikken. De wijzigingen zijn doorgevoerd.

Professional (verkeerde gegevens van de eigenaar/houder)

Heb je een foutje gemaakt in het e-mailadres van de eigenaar of in het woonadres? Dan kan je deze voor de houder aanpassen.

Volg de onderstaande stappen om de gegevens van de houder te wijzigen:
1) Klik op 'Houders-eigenaren'
2) Zoek de juiste houder op
3) Klik op de cliëntenkaart
4) Klik op 'Bewerken'

1) Klik op 'Houders-eigenaren'
Zodra je bent ingelogd, kan je links in het menu op 'Houders-eigenaren' klikken. Je krijgt een overzicht te zien van alle houders-eigenaren.
houders eigenaren

2) Zoek de juiste houder op
Je kunt hier de juiste houder opzoeken. Soms staat deze houder al in de lijst, anders kan je de houder opzoeken via het grijze vakje '+Nieuw/zoeken'.

3) Klik op de cliëntenkaart
Zodra je de juiste houder hebt opgezocht (of aangemaakt), kan je op de cliëntenkaart van deze houder klikken. Je krijgt vervolgens een overzicht te zien van de gegevens van deze houder en zijn/haar dieren.

4) Klik op 'Bewerken'
De gegevens van de Houder openen zich. Rechts bovenin het scherm zie je de knop 'Bewerken'. Klik op deze knop om de gegevens van de houder te wijzigen.
eigenaar bewerken

Wijzig de foutieve gegevens. Na het opslaan kan je de bevestiging van de chipregistratie nogmaals versturen. Klik hier voor de instructies.