Geregistreerd dier overschrijven naar jouw MijnPetBase account

Geregistreerd dier overschrijven naar jouw MijnPetBase account

Sinds begin november 2021 heeft PetBase een nieuwe versie, deze heet Mijn PetBase

In deze nieuwe versie van PetBase kan jouw dierenarts eenvoudig een dier op jouw naam zetten, kan je al jouw geregistreerde dieren eenvoudig beheren en kan je voldoen aan de nieuwe Nederlandse wetgeving. Gaat het NIET om een hond en was jouw dier al voor 1 november bij PetBase geregistreerd, dan kan je nu nog enige tijd inloggen op de bestaande registratie en daar de gegevens wijzigen. We adviseren echter om alle dieren al direct over te plaatsen naar jouw nieuwe account en daar de gewenste wijzigingen te verwerken. Je maakt dan direct gebruik van alle voordelen.

Volg de onderstaande stappen om een, al eerder bij PetBase geregistreerd dier, over te zetten naar jouw PetBase account:
1) Maak een PetBase account aan of log in
2) Klik op 'Dier toevoegen'
3) Selecteer het diersoort
4) Vul het chipnummer, geboortedatum, land van herkomst en (eventueel) paspoortnummer in
5) Vul het formulier-/registratienummer of de overdrachtscode in
6) Klik op 'Opvragen'

1) Maak een PetBase account aan of log in
Als je al een PetBase account hebt, log dan eerst in. Heb je nog geen PetBase account, dan kan je deze eerst aanmaken. Het aanmaken van een PetBase account is gratis, maar bij het toevoegen  elk nieuw dier op jouw naam betaal je het eenmalige registratiebedrag van € 7,50 euro of € 15,00 euro. Was jouw dier al bij PetBase geregistreerd, heb je de oude inloggegevens bij de hand én ben je nog dezelfde eigenaar, dan is dit kosteloos. Let op: het systeem controleert of je dezelfde eigenaar bent via jouw e-mail adres. Als het mailadres in de eerdere registratie niet hetzelfde is als in jouw MijnPetBase account, word je niet herkend en word je beschouwd als nieuwe eigenaar.

2) Klik op 'Dier toevoegen'
Zodra je bent ingelogd op jouw (nieuwe) PetBase account, kan je links in het menu op 'Dier toevoegen' klikken. 
dier toevoegen

3) Selecteer het diersoort
Selecteer nu het diersoort die je wilt overschrijven naar jouw account

diersoort registreren

4) Vul het chipnummer, geboortedatum, land van herkomst en (eventueel) paspoortnummer in
Vul het chipnummer in. Let op: het zijn 15 cijfers, gebruik geen spaties, punten of letters voorafgaand aan, in of na het chipnummer.  Vul vervolgens de geboortedatum, land van herkomst en eventueel het paspoortnummer in. Klik vervolgens op 'Volgende stap'.

huisdier registreren

5) Vul het formulier-/registratienummer of de overdrachtscode in
Na controle van het chipnummer kan het formulier-/registratienummer of de overdrachtscode ingevoerd worden. Een overdrachtscode begint altijd met "pb-"Een formulier-/registratienummer bestaat uit cijfers (bijvoorbeeld 755512) of begint met de letter B of met de letter E. Heb je geen formulier-/registratienummer of overdrachtscode, klik dan hier voor de mogelijkheden. 
registratienummer invullen
6) Klik op 'Opvragen'
Klik op 'Opvragen' om de overdracht te voltooien. Mocht het van toepassing zijn, dan is dit het moment waarop je betaalt. IDeal is daarbij de snelste manier. Het dier is dan direct zichtbaar in het standaard dierenoverzicht onder 'Mijn dieren' en 'Mijn dieren lijst'. Hier kunnen alle relevante gegevens van het dier beheerd worden. De roepnaam kan aangepast worden, je kan een foto toevoegen en je kan een eventuele vermissing in beeld brengen. Ook kan je vanaf nu al jouw contactgegevens beheren en wijzigen. 

Mocht het dier toch bij jou vandaan naar een andere eigenaar gaan, vraag dan via 'Details en wijzigen' een nieuwe overdrachtscode op. Voor elke overdracht krijg je een nieuwe code.
gegevens wijzigen

*Alle dieren die geregistreerd waren via Daisyweb, VETAIR, Stichting CHIP, RCA-databank en/of SRGN zijn met ingang van najaar 2021 opgenomen in PetBase. 


  • Related Articles

  • Nieuw dier registreren - Dier op jouw naam registreren

   Je wilt jouw hond, kat of ander huisdier op jouw naam laten registreren. Kies hieronder welke situatie bij je past en lees wat daarvoor nodig is. De nieuwe wet verplicht jou en ons om dieren op de juiste manier te registreren. Er zijn meerdere ...
  • Jouw hond of kat naar een buitenlandse eigenaar? Export en de huidige wet.

   Als je jouw huisdier overdraagt aan een andere eigenaar (voor de wet: andere houder), moet je de chipregistratie aanpassen. Juist als die nieuwe eigenaar buiten Nederland woont. Dat wil je om te zorgen dat het dier bij vermissing in het juiste land ...
  • Dier uitschrijven

   Let op: het uitschrijven van een dier in PetBase kan alleen gedaan worden door de in PetBase geregistreerde eigenaar-houder*. Ben je de nieuwe houder van een dier en staat het dier (nog) niet op jouw naam in PetBase, dan kunnen en mogen de ...
  • Van oude naar nieuwe eigenaar

   Als een dier van de ene naar de andere eigenaar verhuist, wil je dat in PetBase ook goed regelen. Soms ben je zelfs wettelijk verplicht deze eigenaar-wijziging door te geven. In MijnPetBase verloopt de overdracht eenvoudig en veilig. (Let op: de wet ...
  • Welkom bij de handleiding van MijnPetBase 5 en volgende versies

   Met de komst van MijnPetBase 5.0 staat de handleiding online op deze portal. Mis je nog informatie, stel jouw vraag dan via info@petbase.eu Wij werken nog dagelijks aan de uitbreiding van deze pagina's. informatie over website van dierendatabank ...