Prijzen - Prijslijst PetBase

Prijzen PetBase

Prijslijst 2024

In dit artikel staan de tarieven zoals die op dit moment geldig zijn voor 2024.  Let op: wij moeten sinds 1 november 2021 voor elke wettelijk verplichte melding een bedrag afdragen aan de overheid, dat heeft invloed op onze prijzen.

Europese databank
PetBase is een Europese dierendatabank met een ISO 27001 en ISO 9001 certificaat. Hierdoor zorgen wij voor een veilige en levenslange registratie van de gegevens van jouw huisdier. Daarnaast zijn wij leverancier van chips en van officiële EU-dierenpaspoorten. Voor honden die in Nederland wonen is PetBase tevens een wettelijk erkend portaal voor officiële meldingen over honden, chips en dierenpaspoorten. De dierregistraties van PetBase zijn behalve via onze eigen website in heel Europa snel terug te vinden via EuropetNet en via PetMaxx (in het Engels) en via Dierkwijt.nl en via chipnummer.nl (in het Nederlands).

Professional
PetBase gebruikt PetPoints, die digitaal aan jouw account toegevoegd worden. Je kunt jouw PetPoints gebruiken voor de betaling van dier-registraties, maar ook voor het betalen van wettelijk verplichte doormeldingen. De kosten van wettelijk verplichte meldingen worden door de overheid namelijk via ons aan jou berekend en door jou aan de cliënt doorberekend. Voor elke chipaanbrengmelding van een 528-chip bij een hond en voor elke importmelding van een hond berekenen wij daarom een toeslag van 1 PP, voor een paspoortuitreiking en voor een chipaanbrengmelding bij een niet-hond 0,5 PP.

Dierenartsen, chippers en dierenasielen kunnen de PetPoints online aanschaffen via de webshop in hun account. Je dient dan ingelogd te zijn. Eén professionele PetPoint kost € 3,30 per stuk*.  PetPoints staffelen (je krijgt korting wanneer je grotere aantallen tegelijk bestelt).  Ook biedt PetBase in diezelfde webshop interessante combinatie-pakketten.

Voor dieren die in een asiel of stichting verblijven berekenen wij geen PetPoints voor registratie, alleen voor de wettelijk verplichte meldingen. Hierbij geldt een maximum van 200 chipnummers op naam van hetzelfde asiel/stichting. Bij meer dan 200 registraties wordt er voor alle dieren boven die 200 per registratie wel het normale tarief berekend.  

Eigenaar/Houder
Het aanmaken van jouw eigen MijnPetBase account is gratis. Je betaalt niet voor het hebben van een account, maar je betaalt een eenmalig bedrag per dier op het moment dat het aan jouw account wordt toegevoegd. Dit eenmalige bedrag wordt berekend in PetPoints en kun je  ter plekke voldoen (o.a. met iDeal) of betalen vanuit jouw persoonlijke PetPoint-voorraad. Met PetPoints kan je in de toekomst ook service-artikelen bestellen, zoals een penning en een fraai hoesje voor het dierenpaspoort.

Een registratie bij de PetBase databank is geldig gedurende het leven van het dier, zo lang het bij dezelfde eigenaar/houder woont. Het wijzigen van de naam van het dier, het toevoegen van bijzonderheden, het plaatsen van een foto, het doorgeven van verhuizingen en andere wijzigingen in uw contactgegevens zijn gedurende het gehele leven van het dier gratis. Alleen bij overschrijving naar een nieuwe eigenaar/houder moeten wij kosten berekenen. Dit bedrag wordt betaald door de nieuwe eigenaar/houder. De prijs voor een losse particuliere PetPoint is € 7,50*, inclusief btw.

*Voorwaarden
Alle prijzen voor eigenaren zijn inclusief btw
Alle prijzen voor professionals zijn exclusief btw

Alles op een rijtje


PetPoints
Kosten in Euro
Chipaanbrengmeldingen alle dieren *vanaf 2023
 0,5 PetPoint
 € 1,65 (€ 2,00 inclusief btw)
Registratie basis (kat, etc) door dierenarts/chipper - chip met fabrikantencode
1 PetPoint
€ 3,30  (€ 3,99 inclusief btw)
Registratie basis (kat, etc) door dierenarts/chipper -chip met 528code
1,5 PetPoint
€ 4,95 (€ 5,99 inclusief btw)
Registratie hond door dierenarts/chipper
2 PetPoints
€6,60 ( €7,99 inclusief btw)
 Registratie dier op naam van asiel of   stichting **
  0 PetPoints
 Gratis
Adreswijziging, nieuw telefoonnummer, enz. door reeds geregistreerde eigenaarGratisGratis
 Overschrijving van dier op uw naam /   Aanschaf PetPoint particulier
  1 PetPoint
  €7,50 (incl. btw)
Registratie PetBase EU-paspoort door dierenarts
 0 PetPoints
Gratis
 Registratie EU-paspoort van een andere  leverancier door dierenarts
 0,5 PetPoint 
€ 1,65 (€2,00 inclusief btw)
Aanschaf EU dierenpaspoort incl. lamineer stickers

vanaf € 2,19 (€2,65 inclusief BTW)
Chips en combinatie-pakkettenzie PetBase shop voor professionalsZie PetBase Shop voor professionals

**Aan asielen/stichtingen worden geen PetPoints voor niet wettelijk verplichte meldingen berekend tot 200 registraties op het account van het asiel of stichting. Vanaf 200 registraties geldt het normale tarief. 
  • Related Articles

  • Inloggen op PetBase

   In dit hoofdstuk staat beschreven hoe je kunt inloggen in PetBase, ook wel de Mijn PetBase Portal genoemd. Alle huisdieren centraal geregistreerd onder één account. Eenvoudig, veilig en privacy goed geregeld. Heb je een hond of ben je een ...
  • Wat is PetBase?

   Snel uw vermiste huisdier weer thuis dankzij goed geregelde registratie van alle merken chips. Bovendien voor honden de mogelijkheid om de wettelijk verplichte doormeldingen te doen. PetBase was al in 1998 de eerste website met online aanmelden voor ...
  • Waarom een PetBase account

   De nieuwe regelgeving vanuit de overheid houdt onder andere in dat alle chipregistraties en alle wijzigingen op persoonlijke titel dienen te worden gedaan. Daarom moet iedere gebruiker een eigen profiel hebben, jouw gratis PetBase account. In dit ...
  • Pet - Pet - PetBase

   Het Engelse woord "pet" betekent huisdier. Daarom beginnen de namen van veel organisaties met "pet". Ook onze databank voor huisdieren, wij heten immers PetBase. PetBase betekent letterlijk "databank voor huisdieren", de plek waar de gegevens van ...
  • Account verwijderen uit PetBase

   Is jouw account niet meer nodig? Dan wil je het misschien verwijderen. Wij snappen dat. Privacy is niet alleen voor de gebruikers van PetBase heel belangrijk, maar ook voor de medewerkers. Als alle dieren zijn overgedragen of uitgeschreven dan kun je ...