Inloggen account PetBase

Inloggen op PetBase

In dit hoofdstuk staat beschreven hoe je kunt inloggen in PetBase, ook wel de Mijn PetBase Portal genoemd. Alle huisdieren centraal geregistreerd onder één account. Eenvoudig, veilig en privacy goed geregeld.

Heb je een hond of ben je een professional, maak dan vooral meteen een account aan in Mijn PetBase. Je hebt daarmee meer overzicht en je kunt gemakkelijker wijzigingen doorgeven. Ook regelt PetBase de wettelijk verplichte doormeldingen aan RVO voor je automatisch.

Belangrijk: Inloggen lukt niet
Ik krijg elke keer een melding: Ongeldige inloggegevens of niet bevestigd.
De meest voorkomende oorzaak is: je hebt geen account omdat jouw registratie van jouw huisdier van voor 9 september 2021 is. Je kan dan mogelijk nog inloggen met een registratie- of formuliernummer. Ook kan je een account aanmaken en vervolgens eerst jouw huisdier toevoegen met het chipnummer en registratie -formuliernummer. Dit gebeurt kosteloos wanneer je de al geregistreerde eigenaar bent, het systeem controleert via het e-mail adres dat op de registratie staat of dit de al bij ons bekende eigenaar is.

Een andere optie is dat je niet het juiste e-mailadres of wachtwoord hebt ingevoerd.

Mijn PetBase
Je komt binnen op de pagina https://mijn.petbase.eu en daar zie je een loginscherm met meerdere opties. Heb je al een account, dan log je in met jouw e-mailadres en jouw zelfgekozen wachtwoord. Heb je nog geen account van Mijn PetBase dan kan je hier een nieuw account aanmaken. Heb je wel al een account, maar ben je het wachtwoord vergeten? Klik dan op "wachtwoord vergeten" en je ontvangt per e-mail instructies om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Inloggen op PetBaseInloggen op PetBase
Beeld: Inloggen op PetBase via https://mijn.petbase.eu

Om het je gemakkelijker te maken hebben we de uitgebreide instructies over meerdere pagina's verdeeld. Klik op de voor jou bestemde link hieronder.

1. Nieuw account aanmaken voor eigenaren - klik hier
  2. Nieuw account aanmaken voor (hobby)fokker - klik hier
  3. Nieuw account aanmaken voor chipper - klik hier
  4. Wachtwoord vergeten? - klik hier
  5. Inloggen op jouw persoonlijke pagina, zoek eerst het chipnummer - klik hier

Veilig gebruik van wachtwoorden
Tip van het PetBase team:  een wachtwoord is een persoonlijke toegang tot jouw huisdier(en). Sla deze altijd veilig op!  Heb je veel wachtwoorden? Gebruik dan bij voorkeur een wachtwoord-manager zoals KeePass of https://www.lastpass.com/ of https://1password.com/. Daar bewaar je al jouw wachtwoorden en zijn ze gemakkelijk terug te vinden.

Gebruik lange wachtwoorden. Je hoeft bij PetBase geen bijzondere tekens te gebruiken, veel letters en cijfers is handiger.  Gebruik altijd voor elke website een ander wachtwoord, zo voorkom je dat iemand met één stap bij al jouw accounts naar binnen kan. Niet elke website is immers even goed beveiligd.