Inloggen op PetBase 5.0

In dit hoofdstuk staat beschreven hoe u kunt inloggen in PetBase 5.0, ook wel de Mijn PetBase Portal genoemd.

Was u al een gebruiker van PetBase.eu of van Stichting CHIP, dan is het even wennen. Heeft u een hond of bent u een professional, maakt u dan vooral meteen een account aan in Mijn PetBase. U heeft daarmee meer overzicht en u kunt gemakkelijker wijzigingen doorgeven. Ook regelt PetBase 5.0 de wettelijk verplichte doormeldingen aan RVO voor u automatisch. Heeft u een kat of ander huisdier, dan is ons voorstel om nu nog even gebruik te maken van de oude inlogpagina.

Belangrijk: Inloggen lukt niet!!
Ik krijg elke keer een melding: Ongeldige inloggegevens of niet bevestigd.
De meest voorkomende oorzaak is: u heeft geen account omdat uw registratie van uw huisdier van voor 9 september 2021 is. Maak daarom eerst een gratis account aan en voeg dan uw huisdier toe met het chipnummer en registratie -formuliernummer. Een andere optie is dat u niet het juiste e-mailadres of wachtwoord heeft ingevoerd.

Mijn PetBase
U komt binnen op de pagina https://mijn.petbase.eu en daar ziet u een loginscherm met meerdere opties. Heeft u al een account, dan logt u in met uw e-mailadres en uw zelfgekozen wachtwoord. Heeft u nog geen account van Mijn PetBase dan kunt u hier een gratis account aanmaken. Heeft u wel al een account, maar bent u het wachtwoord vergeten? Klik dan op "wachtwoord vergeten" en u ontvangt per e-mail instructies om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Om het u gemakkelijker te maken hebben we de uitgebreide instructies over meerdere pagina's verdeeld. Klik op de voor u bestemde link hieronder.

Nieuw account aanmaken voor eigenaren - klik HIER
Nieuw account aanmaken voor (hobby)fokker - klik HIER
Nieuw account aanmaken voor chipper - klik HIER
Wachtwoord vergeten? - klik HIER
Inloggen voor kat of ander huisdier - klik HIER

Veilig gebruik van wachtwoorden
Tip van het PetBase team:  een wachtwoord is een persoonlijke toegang tot uw huisdier(en). Sla deze altijd veilig op!  Heeft u veel wachtwoorden? Gebruik dan bij voorkeur een wachtwoord-manager zoals KeePass of https://www.lastpass.com/ of https://1password.com/. Daar bewaart u al uw wachtwoorden en zijn ze gemakkelijk terug te vinden.

Gebruik lange wachtwoorden. U hoeft bij PetBase geen bijzondere tekens te gebruiken, veel letters en cijfers is handiger.  Gebruik altijd voor elke website een ander wachtwoord, zo voorkomt u dat iemand met één stap bij al uw accounts naar binnen kan. Niet elke website is immers even goed beveiligd.