Ik heb geen registratie-/ formuliernummer of overdrachtscode

Ik heb geen registratie-/ formuliernummer of overdrachtscode

Ik ben mijn inlog-gegevens kwijt of ik heb ze nooit ontvangen en wil de gegevens wijzigen. Dit is de meest gestelde vraag aan PetBase. Wij begrijpen dit helemaal, u wilt het goed geregeld hebben. Bij PetBase moeten de medewerkers echter zeker weten of u de rechtmatige eigenaar of houder van het dier bent. Wij beschermen de registratie van uw huisdier en mogen niet zomaar wijzigingen aanbrengen. Dat zou u ook niet willen.  Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn en kies de situatie die voor u van toepassing is.

Registratie voor 1 november 2021. De inlog-gegevens heeft u gekregen als overdrachtscode, op een blauw formulier van PetBase of in een e-mail van PetBase of van Stichting CHIP. Het is direct na de registratie (of bij de meest recente wijziging) aan de, bij PetBase bekende, eigenaar overhandigd of per e-mail toegestuurd. Wij vragen altijd dit nummer goed te bewaren, bijvoorbeeld in uw entingsboekje of paspoort mapje. 
Registratie na 1 november 2021,  deze hebben een overdrachtscode gekregen. Deze ziet de houder als hij/zij ingelogd is in Mijn.PetBase.eu

 1. Begin met het klaarleggen van het chipnummer van uw huisdier.
  1. Wij kunnen alleen zoeken op chipnummer, niet op persoonlijke gegevens. Weet u het chipnummer niet? Laat het dan uitlezen door uw dierenarts, uw hond/kat heeft het nummer immers bij zich. Of vraag het op bij uw dierenarts, de fokker of het dierenasiel waar u uw huisdier gekocht heeft. 
 2. Ga naar www.petbase.eu en zoek daar de registratie van dit chipnummer op.
 3. Is het huisdier bekend bij PetBase, lees dan verder bij punt 5.
 4. Is het huisdier niet bij PetBase bekend?
  1. Voor uw gemak zoeken we ook in de andere databanken. Wordt het chipnummer daar aangetroffen? Om de gegevens te wijzigen neemt u contact op met die databank.
  2. Is er helemaal geen registratie in een databank te vinden? Laat dan uw dierenarts de chip aflezen en alsnog voor u registreren. Dit is een wettelijke verplichting sinds 01-11-2021.
 5. Bent u de bij PetBase geregistreerde eigenaar? De overdrachtscode is alleen op te vragen door de huidige houder/eigenaar in de mijn.petbase.eu website. Voor niet bij PetBase bekende eigenaren leest u verder bij punt 9.
 6. Is de registratie gedaan met een e-mailadres waar u nog toegang toe heeft? Klik op de inlog-pagina op 'Geen registratienummer / formuliernummer?'. U krijgt automatisch een e-mail met uw registratienummer.  Werkt dit niet? Lees dan hieronder verder.
 7. Staat er in de registratie een telefoonnummer waar u nog mee kunt bellen? Wij valideren u als geregistreerde eigenaar als u ons op werkdagen tussen 10:00-12:00 of tussen 14:00-16:00 belt op 0900-PETBASE (0900-7382273). Uw telefoonnummer moet voor ons zichtbaar zijn, dus niet geblokkeerd. U krijgt dan telefonisch de inlog-gegevens door.
 8. Als u geen van deze opties kunt of wilt gebruiken, mail dan een scan of foto van het dierenpaspoort of vaccinatieboekje met daarin de diergegevens en de gegevens van de chip naar info@petbase.euZorg dat de pagina(s) goed leesbaar zijn en helemaal in beeld komen. Wij helpen u dan persoonlijk verder. Let wel: hier zijn eenmalige kosten van € 7,50 aan verbonden.
 9. Ben u niet de bij ons geregistreerde eigenaar?
  1. Neem contact op met de geregistreerde eigenaar en laat hem of haar het registratienummer of overdrachtscode bij ons opvragen (zie de stappen hierboven). 
  2. Vraag uw eigen dierenarts om een bevestiging te mailen naar info@petbase.eu
  3. Of als dat allemaal echt niet mogelijk is, kunt u gebruik maken van de voorregistratie procedure. Deze procedure is eenvoudig. Vul het “Online formulier voorregistreren” in met daarin uw verzoek voor de registratie met de benodigde diergegevens en bijlages. Na ontvangst van de diergegevens en document(en) controleren wij de aanvraag, dit kan enkele dagen duren. Zijn alle controles met succes afgesloten, dan sturen we u een tijdelijke code waarmee het dier op uw naam kan worden overgezet. Aan deze overzetting zijn eenmalige kosten van € 7,50 verbonden.

De verificatie voeren we uit om te voorkomen dat onbevoegden de gegevens van uw huisdier wijzigen. Een registratie bij PetBase is geen eigendomsbewijs. 

  • Related Articles

  • Hoe vraag ik de overdrachtscode op voor overschrijven

   Om een huisdier op naam van een andere eigenaar (de wet spreekt van "houder") te zetten is een overdrachtscode nodig. Deze code kan alleen door de oude eigenaar via MijnPetBase opgevraagd worden. Bent u de oude eigenaar en staat het dier al in uw ...
  • Geen formulieren meer maar PetPoints, hoe zit dat?

   De oude papieren en digitale formulieren (pre-paid registraties) zijn vervangen door PetPoints. Nieuwe professionals werken al direct met PetPoints, maar een grote groep trouwe gebruikers (daar zijn wij blij mee) heeft nog papieren ...
  • Registratienummer of Formuliernummer kwijt?

   Uw dier is vóór november 2021 geregistreerd bij PetBase of Stichting CHIP (of langer geleden bij RCA-databank, VETAIR of SRGN) en u wilt gegevens wijzigen. Volg de onderstaande stappen wanneer u uw registratie-/formuliernummer kwijt bent: 1) Vraag ...
  • Registratie fokkers verplicht bij de overheid

   Registratie fokkers verplicht bij de overheid Het chippen en registreren is in Nederland verplicht voor honden. Dit geldt voor alle honden die zijn geboren na 1 april 2013 of uit het buitenland komen. Sinds 1 november 2021 zijn hier regels ...
  • Help ik heb een fout gemaakt, hoe herstel ik dit?

   Een foutje is zo gemaakt. Bijvoorbeeld een typefout in de naam of in de geboortedatum op het moment van registreren. Het foutje kan door u gemaakt zijn of door een ander. Hieronder vindt u de instructies om de chipregistratie alsnog in orde te maken. ...