Jouw hond of kat naar een buitenlandse eigenaar? Export en de huidige wet.

Jouw hond of kat naar een buitenlandse eigenaar? Export en de huidige wet.

Als je jouw huisdier overdraagt aan een andere eigenaar (voor de wet: andere houder), moet je de chipregistratie aanpassen. Juist als die nieuwe eigenaar buiten Nederland woont.

Dat wil je om te zorgen dat het dier bij vermissing in het juiste land terug naar huis kan. Maar vooral ook omdat je anders nog de wettelijke eigenaar (houder) bent en daarmee aansprakelijk bent. PetBase helpt je om dit allemaal op de correcte manier te regelen. Begin met in te loggen op jouw MijnPetbase account.  Heb je nog geen account, maak het dan nu direct aan en breng de registratie over naar dat account. Dat is nodig bij elke export.

Het kan gebeuren dat de nieuwe eigenaar ook prijs stelt op een Nederlandse registratie. Immers PetBase werkt internationaal en de chip heeft een Nederlands nummer. Gebruik dan niet de stappen hieronder, maar in plaats daarvan deze link.

Volg de onderstaande stappen om de export van jouw huisdier te melden:
1) Log in op jouw PetBase account
2) Klik op 'Mijn dieren'
3) Klik op 'Details en wijzigen'
4) Klik op 'Export naar ander land'

1) Log in op jouw PetBase account
Als je al een PetBase account hebt, log dan eerst in. Heb je nog geen PetBase account, dan kun je deze eerst aanmaken.

2) Klik op 'Mijn dieren'
Zodra je bent ingelogd, kan je links in het menu op 'Mijn dieren' klikken. Je krijgt nu een overzicht van jouw dieren.

3) Klik op 'Details en wijzigen'
Zoek in het overzicht van jouw dieren het juiste dier op en klik op 'Details en wijzigen'. Je krijgt nu de "Dierkaart" te zien, dit is een overzicht van de gegevens van jouw dier.
wijzigen gegevens

4) Klik op 'Export naar ander land'
Wanneer je in de dierkaart van jouw dier kijkt, zie je rechtsonder in het scherm het kopje 'Meer opties'. Om de export van een dier te melden, klik je op 'Export naar ander land'.  De export wordt op de juiste manier gemeld aan de overheid. PetBase regelt dit achter de schermen voor jou. Mocht je jouw dier ook van PetBase willen uitschrijven, kan je kiezen voor Dier uitschrijven.
export dier

Heb je hierover nog vragen die niet beantwoord worden in onze support pagina's? Mail dan naar info@petbase.eu en vermeld niet alleen jouw vraag zo duidelijk mogelijk, maar ook het chipnummer waar jouw vraag over gaat.