Mijn hond/kat is vermist. Wat nu?

Mijn hond/kat is vermist. Wat nu?

U hond of kat is vermist geraakt, dat is heel erg! U wilt hem/haar zo snel mogelijk weer terug hebben en PetBase helpt u daarbij. 

Hij/zij kan natuurlijk niet zelf aan de vinder vertellen wie u bent en ook niet waar u woont. Maar dankzij het wereldwijde unieke chipnummer en de contactgegevens die wij bij dat nummer geregistreerd hebben, weet de vinder u te vinden. Controleer daarom nu direct of de bij ons bekende contactgegevens nog juist zijn. Een vermissing is heel naar, het is daarom belangrijk dat de vinder zo snel mogelijk over de juiste informatie beschikt. Misschien wilt u uw contactgegevens wijzigen of aanvullen, volg daarvoor de stappen hieronder.

Volg de onderstaande stappen om uw dier vermist te melden:
1) Log in op uw PetBase account
2) Klik op 'Mijn adres + Telefoon'
3) Klik in het menu op 'Mijn dieren'
4) Klik op 'Details en wijzigen'
5) Klik op 'Vermist opgeven'

1) Log in op uw PetBase account
Als u al een PetBase account heeft, log dan eerst in. Heeft u nog geen PetBase account, dan kunt u deze eerst aanmaken.

2) Klik op 'Mijn adres + Telefoon'
Zodra u bent ingelogd, kunt u links in het menu klikken op 'Mijn adres + Telefoon'. U krijgt dat direct een overzicht te zien van uw adres- en contactgegeven. Hier kunt u controleren of de contactgegevens helemaal kloppen en wat uw privacy-instellingen zijn. Dit is daarvoor het juiste moment, de vinder van uw hond/kat zal immers in eerste instantie proberen telefonisch contact te leggen. 
Als u zojuist uw account heeft aangemaakt kunt u via deze stappen uw dieren vanuit de eerdere registratie overbrengen naar dit account. 


3) Klik in het menu op 'Mijn dieren'
Ga daarna naar de gegevens van het vermiste dier door in het menu naar 'Mijn dieren' te gaan. U krijgt nu een overzicht te zien van uw dieren. 

4) Klik op 'Details en wijzigen'
Zoek het dier op wat u vermist wil melden en klik op 'Details en wijzigen'. U krijgt nu de "Dierkaart te zien". Dit is een overzicht van de gegevens van uw dier. 


5) Klik op 'Vermist opgeven'
Om uw dier als vermist op te geven, kunt u in de dierkaart op de knop 'Vermist opgeven' klikken. Geef zo nauwkeurig mogelijk aan waar en wanneer het dier vermist is geraakt. Uw dier staat nu als vermist aangegeven in onze databank. 

Heeft u al een foto van het dier toegevoegd? Is de roepnaam juist of staat per ongeluk de oude asielnaam nog genoteerd? Zijn er bijzonderheden te vermelden? Vooral noodzakelijke medicijnen en uiterlijke kenmerken (bv. kreupelheid, huidproblemen, een ontbrekend pootje) zijn het vermelden waard. U helpt daarmee de vinder om het dier op een goede manier te verzorgen tot het moment dat het bij u terug is. 

We hopen dat u de vermist-melding al snel weer kunt verwijderen!

Bij PetBase is het registreren kat en registreren hond goed geregeld. Meer informatie kunt u vinden op de website www.petbase.eu. 


  • Related Articles

  • Een hond uitschrijven, hoe en wat

   Hieronder leest u wat u moet doen als de bij u geboren pup naar een nieuwe eigenaar gaat, die zich NIET bij PetBase wil registreren. Als u een bij u geboren puppy of een volwassen hond overdraagt aan iemand anders, is het belangrijk dat het dier ook ...
  • Mijn hond, kat of ander huisdier is overleden

   Is uw huisdier overleden en wilt u dat bij ons melden? Dat waarderen wij enorm. Het is belangrijk dat u het overlijden van uw geregistreerde huisdier altijd aan PetBase laat weten. Alleen dan klopt onze administratie met de werkelijkheid. Maar er is ...
  • Vermiste hond, kat of ander huisdier is terecht

   Wat fijn! Uw vermiste huisdier is gevonden of misschien zelf thuis gekomen! Het is nu belangrijk dat u zo snel mogelijk de vermist-melding in de chipregistratie verwijdert, om misverstanden te voorkomen. Volg hiervoor de onderstaande stappen. Volg de ...
  • Een te adopteren hond uitschrijven uit PetBase

   Hieronder leest u wat u moet doen als uw pup of volwassen hond naar een nieuwe eigenaar gaat, die zich NIET bij PetBase wil registreren. Als u een puppy of volwassen hond overdraagt aan iemand anders, is het belangrijk dat het dier ook op naam van de ...
  • Wat kan en mag een Chipper

   Nieuw binnen de wet- en regelgeving voor honden, die geldig is sinds 1 november 2021, is dat er nu overheids-erkende chippers zijn. Dit zijn personen die beroepsmatig chips plaatsen en bij RVO als chipper geregistreerd zijn. Wie zijn chippers? Een ...