Mijn hond/kat is vermist. Wat nu?

Mijn hond/kat is vermist. Wat nu?

U hond of kat is vermist geraakt, dat is heel erg! U wilt hem/haar zo snel mogelijk weer terug hebben en PetBase helpt u daarbij. 

Hij/zij kan natuurlijk niet zelf aan de vinder vertellen wie u bent en ook niet waar u woont. Maar dankzij het wereldwijde unieke chipnummer en de contactgegevens die wij bij dat nummer geregistreerd hebben, weet de vinder u te vinden. Controleer daarom nu direct of de bij ons bekende contactgegevens nog juist zijn. Een vermissing is heel naar, het is daarom belangrijk dat de vinder zo snel mogelijk over de juiste informatie beschikt. Misschien wilt u uw contactgegevens wijzigen of aanvullen, volg daarvoor de stappen hieronder.

Leg de gegevens van uw huisdier klaar voordat u gaat inloggen bij PetBase.
We hebben nodig: het chipnummer, het signalement en als u die heeft ontvangen ook de PetBase inlog-gegevens. Chipnummer en signalement vindt u in het Europese Dierenpaspoort, in het vaccinatieboekje of op de plaatsingsovereenkomst die u van de fokker of van het asiel heeft ontvangen. Heeft u die papieren niet bij de hand, vraag dan bij uw dierenarts om een uitdraai van de patiĆ«ntenkaart. 
De inlog-gegevens heeft u direct na de registratie per e-mail van ons ontvangen. Kunt u die mail niet terugvinden, vraag de inlog-gegevens dan alsnog op d.m.v. de combinatie van het chipnummer met uw e-mail adres.

Heeft u al een MijnPetBase account, log daar dan op in.  Heeft u nog geen account, dan adviseren wij u om die nu direct aan te maken. Het basis-account is gratis en biedt u meer mogelijkheden dan dat u voorheen had. 

Zodra u ingelogd bent controleert u of uw contactgegevens helemaal kloppen en of ze ook zichtbaar zijn voor de vinder. Het komt vaak voor dat iemand vergeet een gewijzigd telefoonnummer of e-mail adres door te geven, dit is daarvoor het juiste moment. Immers, de vinder van uw hond/kat zal in eerste instantie proberen per telefoon contact met u te leggen. Ga hiervoor in het menu naar Mijn account.  Als u zojuist uw account heeft aangemaakt kunt u via deze stappen uw dieren vanuit de eerdere registratie overbrengen naar dit account. Ga daarna naar de gegevens van het vermiste dier door in het menu naar Mijn dieren te gaan. Klik op het rondje met de eerste letter van zijn/haar naam of op de foto of klik op de knop waarop staat Details en wijzigen.


Geef zo nauwkeurig mogelijk aan waar en wanneer het dier vermist is geraakt.

Heeft u al een foto van het dier toegevoegd? Is de roepnaam juist of staat per ongeluk de oude asielnaam nog genoteerd? Zijn er bijzonderheden te vermelden? Vooral noodzakelijke medicijnen en uiterlijke kenmerken (bv. kreupelheid, huidproblemen, een ontbrekend pootje) zijn het vermelden waard. U helpt daarmee de vinder om het dier op een goede manier te verzorgen tot het moment dat het bij u terug is. 

We hopen dat u de vermist-melding al snel weer kunt verwijderen!

Bij PetBase is het registreren kat en registreren hond goed geregeld. Meer informatie kunt u vinden op de website www.petbase.eu. 


  • Related Articles

  • Wat is PetBase?

   Snel uw vermiste huisdier weer thuis dankzij goed geregelde registratie (voor honden inclusief de wettelijk verplichte doormelding naar de overheid). PetBase was al in 1998 de eerste website met online aanmelden voor het herenigen van vermiste ...
  • Mijn hond, kat of ander huisdier is overleden

   Is uw huisdier overleden en wilt u dat bij ons melden? Dat waarderen wij enorm. Het is belangrijk dat u het overlijden van uw geregistreerde huisdier altijd aan PetBase laat weten. Alleen dan klopt onze administratie met de werkelijkheid. Maar er is ...
  • Een hond uitschrijven, hoe en wat

   Hieronder leest u wat u moet doen als de bij u geboren pup naar een nieuwe eigenaar gaat, die zich NIET bij PetBase wil registreren. Als u een bij u geboren puppy of een volwassen hond overdraagt aan iemand anders, is het belangrijk dat het dier ook ...
  • Vermiste hond, kat of ander huisdier is terecht

   Wat fijn! Uw vermiste huisdier is gevonden of misschien zelf thuis gekomen! Het is nu belangrijk dat u zo snel mogelijk de vermist-melding in de chipregistratie verwijdert, om misverstanden te voorkomen. U doet dat als volgt. 1. Heeft u een ...
  • Een te adopteren hond uitschrijven uit PetBase

   Hieronder leest u wat u moet doen als uw pup of volwassen hond naar een nieuwe eigenaar gaat, die zich NIET bij PetBase wil registreren. Als u een puppy of volwassen hond overdraagt aan iemand anders, is het belangrijk dat het dier ook op naam van de ...