Mijn hond/kat is vermist. Wat nu?

Jouw hond of kat is vermist geraakt, dat is heel erg! Je wilt hem/haar zo snel mogelijk weer terug hebben en PetBase helpt je daarbij.

Hij/zij kan natuurlijk niet zelf aan de vinder vertellen wie jij bent en ook niet waar je woont. Maar dankzij het wereldwijde unieke chipnummer en de contactgegevens die wij bij dat nummer geregistreerd hebben, weet de vinder jou te vinden. Controleer daarom nu direct of de bij ons bekende contactgegevens nog juist zijn. Een vermissing is heel naar, het is daarom belangrijk dat de vinder zo snel mogelijk over de juiste informatie beschikt. Misschien wil je jouw contactgegevens wijzigen of aanvullen, volg daarvoor de stappen hieronder.

Volg de onderstaande stappen om jouw dier vermist te melden:
1) Log in op jouw PetBase account
2) Klik op 'Mijn adres + telefoon'
3) Klik in het menu op 'Mijn dieren'
4) Klik op 'Details en wijzigen'
5) Klik op 'Vermist opgeven'

1) Log in op jouw PetBase account
Als je al een PetBase account hebt, log dan eerst in. Heb je nog geen PetBase account, dan kan je deze eerst aanmaken.

2) Klik op 'Mijn adres + Telefoon'
Zodra je bent ingelogd, kan je links in het menu klikken op 'Mijn adres + Telefoon'. Je krijgt dan direct een overzicht te zien van jouw adres- en contactgegevens. Hier kan je controleren of de contactgegevens helemaal kloppen en wat jouw privacy-instellingen zijn. Dit is daarvoor het juiste moment, de vinder van jouw hond/kat zal immers in eerste instantie proberen telefonisch contact te leggen.
Als je zojuist jouw account hebt aangemaakt kan je via deze stappen jouw dieren vanuit de eerdere registratie overbrengen naar dit account.
adres wijzigen

3) Klik in het menu op 'Mijn dieren'
Ga daarna naar de gegevens van het vermiste dier door in het menu naar 'Mijn dieren' te gaan. Je krijgt nu een overzicht te zien van jouw dieren.

4) Klik op 'Details en wijzigen'
Zoek het dier op wat je vermist wil melden en klik op 'Details en wijzigen'. Je krijgt nu de "Dierkaart te zien". Dit is een overzicht van de gegevens van jouw dier.
vermist melden

5) Klik op 'Vermist opgeven'
Om jouw dier als vermist op te geven, kan je in de dierkaart op de knop 'Vermist opgeven' klikken. Geef zo nauwkeurig mogelijk aan waar en wanneer het dier vermist is geraakt. Jouw dier staat nu als vermist aangegeven in onze databank.
vermist opgeven

Heb je al een foto van het dier toegevoegd? Is de roepnaam juist of staat per ongeluk de oude asielnaam nog genoteerd? Zijn er bijzonderheden te vermelden? Vooral noodzakelijke medicijnen en uiterlijke kenmerken (bv. kreupelheid, huidproblemen, een ontbrekend pootje) zijn het vermelden waard. Je helpt daarmee de vinder om het dier op een goede manier te verzorgen tot het moment dat het bij jou terug is.

We hopen dat je de vermist-melding al snel weer kunt verwijderen!

Bij PetBase is het registreren kat en registreren hond goed geregeld. Meer informatie kan je vinden op de website www.petbase.eu.