Privacy instellingen wijzigen

Privacy instelling wijzigen / contactgegevens tonen

PetBase is dé databank die jouw privacy beschermt en die werkt volgens de regels van de AVG. PetBase heeft een ISO 27001 certificering.

Om te voldoen aan de privacy regels (AVG) maakt degene die een account aanmaakt altijd de keuze om de contactgegevens wel of niet te tonen als het chipnummer wordt opgevraagd. Dit doen wij om te voldoen aan de AVG (privacy wetgeving). Toch is het niet altijd handig om jouw adres en telefoonnummer te verbergen. Het terugbrengen van een gevonden dier is dan moeilijker en duurt langer.

Het voordeel is de bescherming van jouw privacy, maar een eventuele vinder moet dan altijd contact opnemen via het kantoor van PetBase. Wij benaderen de eigenaar daarna zo snel mogelijk, maar dat kan alleen tijdens kantooruren. Daarom kan elke eigenaar zelf de privacy instellingen bepalen en ze ook altijd ter plekke wijzigen, bijvoorbeeld als het dier vermist is.

Volg de onderstaande stappen om jouw privacy-instellingen aan te passen:
1) Log in op jouw PetBase account
2) Ga in het menu naar 'Mijn adres + Telefoon'
3) Wijzig jouw privacy-instellingen
4) Klik op 'Opslaan'

1) Log in op jouw PetBase account
Als je al een PetBase account hebt, log dan eerst in. Heb je nog geen PetBase account, dan kan je deze eerst aanmaken

2) Ga in het menu naar 'Mijn adres + Telefoon'
Zodra je bent ingelogd, kan je links in het menu klikken op 'Mijn adres + Telefoon'. Je krijgt dan direct een overzicht te zien van jouw adres- en contactgegevens. Onderaan deze pagina kan je de privacy-instellingen aanpassen.
adres telefoonnummer wijzigen

3) Wijzig jouw privacy-instellingen
Met jouw privacy-instellingen kan je bekijken en veranderen welke gegevens zichtbaar worden als iemand het chipnummer opvraagt. Je kunt hier kiezen voor het tonen van jouw adres en telefoonnummer, alleen jouw telefoonnummer of "contact alleen via de databank". Dat laatste betekent dat alleen medewerkers van PetBase jouw contactgegevens kunnen zien. Je kan bij die keuze echt alléén tijdens kantoortijden gebeld worden als jouw dier gevonden is.

Nieuw:  je hebt nu de extra mogelijkheid om toestemming te geven dat jouw adres en telefoonnummer niet voor iedereen zichtbaar zijn, maar alleen voor professionals (dierenarts, asiel, politie en/of dierenambulance). Zo blijven jouw contactgegevens veilig, maar kan jouw dier bij vermissing wel sneller met je herenigd worden.

gegevens delen

4) Klik op 'Opslaan'
Zodra je op 'Opslaan' klikt, zijn de wijzigingen doorgevoerd. Jouw privacy-instellingen zijn aangepast. Je kunt nu zelf controleren of alles goed zichtbaar is, door naar onze website (www.petbase.eu) te gaan. Hier vul je het chipnummer van jouw dier in bij 'Chipnummer invullen'.  Als je vervolgens op de zoekknop klikt (of klik op de enter toets) dan krijg je te zien wat een eventuele vinder ook te zien krijgt.
chipnummer zoeken

Meer informatie
PetBase heeft voor vinders nu een extra mogelijkheid om de eigenaar te bereiken, zonder de contactgegevens van de eigenaar te tonen. Lees  hier hoe dat werkt.