Houder eigenaar aanmaken

Houders/eigenaren opzoeken, toevoegen en beheren

Voordat een dier geregistreerd kan worden moet de houder/eigenaar bekend zijn in PetBase. Dat gebeurt via een eigenaren-account op basis van het e-mailadres van die houder/eigenaar. De accounts van houders/eigenaren kunnen door hunzelf, maar ook door professionals gecontroleerd en gewijzigd worden. Daardoor kunnen ook mensen die niet digitaal vaardig zijn gebruik maken van PetBase.

De professional kan een eigenaren-account aanmaken, dieren in dat account registreren, uitgereikte paspoorten registreren, chip-aanbrengmeldingen doorgeven, enz. Dit alles zowel voor de vermist-en-gevonden functie van PetBase als voor wettelijk verplichte meldingen (wet I&R). Let op: alleen als de houder/eigenaar een (hobby) fokker van honden in Nederland is of een hond geïmporteerd heeft, dan is zijn/haar UBN nodig. Dit UBN moet door RVO zijn uitgereikt voor het adres van het betreffende account en de diersoort "hond" moet er bij RVO aan gekoppeld zijn. Bij opslaan zal PetBase direct controleren of de combinatie van adres en UBN door RVO geaccepteerd wordt. PetBase toont de RVO- terugmelding, dus je kan direct zien of het gelukt is en zo niet waarom.

Let wel: voor elke handeling heb je de toestemming van de betrokken houder/eigenaar nodig (AVG).

Houder/eigenaar opzoeken

Log in op jouw professionele PetBase account. Kies in het Menu voor Houders - eigenaren en klik op de knop + Nieuw/Zoeken.

houder opzoeken

Je kan nu voor die houder/eigenaar nieuwe dieren registreren, overgenomen dieren op naam zetten en verplichte meldingen doen. Lees daarvoor de pagina registratie van huisdier voor professionals
dier registreren

Houder/eigenaar toevoegen

Log in op jouw professionele PetBase account. Kies in het Menu voor Houders - eigenaren en klik op de knop + Nieuw/Zoeken

nieuwe houder

Elk e-mailadres is uniek, het bestaat maar één keer. PetBase vraagt als eerste stap naar het e-mailadres van de houder/eigenaar om te controleren of die al bekend is.  Als er nog geen account op dit e-mailadres bij PetBase geregistreerd is, dan kan je het ter plekke aanmaken. Vul alle gevraagde velden in (velden met een sterretje zijn verplicht) en vraag nadrukkelijk naar het gewenste privacy niveau. Het is als een dier gevonden wordt heel prettig als ook het adres getoond wordt, maar dat wil niet iedereen. Je eindigt met Opslaan.  Je kan nu voor die houder/eigenaar nieuwe dieren registreren, overgenomen dieren op naam zetten en verplichte meldingen doen.

Houder/ eigenaar beheren (wijzigen)

Log in op jouw professionele PetBase account. Kies in het Menu voor Houders - eigenaren en klik op de knop + Nieuw/Zoeken.
houder zoeken

Je komt dan in de Eigenarenkaart

eigenarenkaart

Achter de naam van de eigenaar staat een pennetje. Daarmee kan je de gegevens bewerken, bijvoorbeeld als de eigenaar verhuisd is of een nieuw telefoonnummer heeft . Vul alle gewijzigde gegevens in en druk op opslaan. Alleen als de houder een (hobby) fokker van honden in Nederland is of een hond geïmporteerd heeft, is het invullen van hun UBN verplicht.

Het nieuwe Mijn PetBase Account van de houder/eigenaar

Als de houder/eigenaar nog geen account had krijgt deze direct na het aanmaken automatisch een e-mail van PetBase, waarin wij aangeven dat er een account voor ze is aangemaakt (AVG). Met dit account kunnen ze zelf hun account inzien en wijzigen (bv.  bij verhuizing), dieren toevoegen, dieren vermist melden, een overdrachtscode aanmaken en nog meer.

Als een account door een professional is aangemaakt heeft de houder/eigenaar nog niet direct een wachtwoord. Die moeten ze zelf aanmaken, dus vertel ze dit zo snel mogelijk te doen. Via de knop "wachtwoord vergeten" ontvangen ze daarvoor instructies.
 wachtwoord vergeten