Eigenaren/Houders opzoeken, toevoegen en beheren

In deze module kunnen de houders/eigenaren beheerd worden. Voordat de registraties gedaan kunnen worden moet de eigenaar (houder) bekend zijn in PetBase. Via de Houder in uw menu kunt u registraties aanmelden, uitgereikte paspoorten, chipaanbrengmelding doorgeven, enz. Voor minder digitaal vaardige cliĆ«nten kunt u alle handelingen uitvoeren, als u daar hun toestemming voor heeft.

Houder toevoegen

Druk op de knop + Nieuw/Zoeken

PetBase vraagt eerst naar het e-mailadres om te controleren of de houder al bestaat. Bestaat deze al dan komt u gelijk in de houderkaart. Bestaat er nog geen account op dit e-mailadres, dan kunt u het ter plekke aanmaken.

Vul alle gegevens in en druk op opslaan. Is de houder een (hobby) fokker in Nederland dan is zijn/haar UBN nummer nodig. Dit UBN nummer moet op het door u opgegeven adres zijn ingeschreven zijn en de diersoort hond moet er aan gekoppeld zijn. Bij opslaan zal PetBase controleren of het UBN nummer door RVO geaccepteerd wordt.

PetBase Account
Als de houder nog geen account had krijgt deze automatisch een e-mail van PetBase, waarin wij aangeven dat er een account is aangemaakt (AVG). Met dit account kunnen ze zelf hun dieren beheren, overdrachtscode aanmaken en nog meer.

De houder heeft nog geen wachtwoord. Deze kunnen ze aanmaken via wachtwoord vergeten op de inlogpagina van PetBase.  Ga naar https://mijn.petbase.eu en druk op de link 'Wachtwoord vergeten?'.