Overdrachtscode bij PetBase opvragen

Hoe vraag ik de overdrachtscode op voor overschrijven

Om een huisdier op naam van een andere eigenaar (de wet spreekt van "houder") te zetten is een overdrachtscode nodig. Deze code kan alleen door de oude eigenaar via MijnPetBase opgevraagd worden. Hieronder staan de stappen.

Bent u de oude eigenaar en staat het dier al in uw MijnPetBase account? Dan zijn dit de instructies.

Stap 1 - Inloggen op PetBase

Stap 2 - Ga naar Mijn dieren
Klik in het menu op de link: Mijn dieren.

Stap 3- Klik op het dier wat u wilt overdragen aan een ander
U ziet nu een overzicht van één of meerdere dieren. Klik op Details en wijzigen.

Nu ziet u de uitgebreide diergegevens (dit heet ook wel de dierkaart).

Stap 4 - De code staat bij Meer opties
Bij Meer opties vindt u de overdrachtscode. Dit is uit drie delen opgebouwd, het begint altijd met pb- . Let op: dit nummer wijzigt zodra u er op klikt, zorg dat u het juiste nummer aan de nieuwe eigenaar overhandigt. Staat er nog geen code, maar die dan aan door te klikken.

Zodra de nieuwe eigenaar het dier op zijn/haar naam overzet, wordt het dier automatisch bij u uitgeschreven.

Stap 5 - log uit.

Bent u de nieuwe eigenaar en heeft u de overdrachtscode niet ontvangen?
Deze code mogen en kunnen de medewerkers van PetBase niet voor u opzoeken, ook niet als u een e-mail stuurt of opbelt. De vorige eigenaar/houder kan deze opvragen in zijn/haar MijnPetBase account en aan u overhandigen. Mocht de vorige eigenaar daar hulp bij nodig hebben, wijs ze dan op onze support-pagina's. In uiterste nood kan de oude eigenaar ons e-mailen vanaf het mailadres wat in de registratie staat of bellen vanuit het telefoonnummer wat in de registratie staat. Wij proberen ze dan persoonlijk verder te helpen.

PetBase en privacy
PetBase is een databank die al vanaf 1998 voor veiligheid en privacy staat. Wij werken daarom zorgvuldig.