Overdrachtscode bij PetBase opvragen

Hoe vraag ik de overdrachtscode op voor overschrijven

Om een huisdier op naam van een andere eigenaar (de wet spreekt van "houder") te zetten is een overdrachtscode nodig. Deze code kan alleen door de oude eigenaar via de mijn.petbase.eu portal opgevraagd worden. Hieronder staan de stappen.

Ben je de oude eigenaar en staat het dier al in je MijnPetBase account? Dan zijn dit de instructies.

Stap 1 - Inloggen op PetBase
Login in op https://mijn.petbase.eu portal.

Stap 2 - Ga naar Mijn dieren
Klik in het menu op de link: Mijn dieren.

Stap 3- Klik op het dier wat je wil overdragen aan een ander
Je ziet nu een overzicht van één of meerdere dieren. Klik op het rondje van de dier initialen of op de foto (als je die al toegevoegd had). Nu sta je in de diergegevens (dit heet ook wel de dierkaart).

Stap 4 - De code staat bij Meer opties
Bij Meer opties vind je de overdrachtscode. Dit is uit drie delen opgebouwd, het begint altijd met pb- . Let op: dit nummer wijzigt zodra je er op klikt, zorg dat je het juiste nummer aan de nieuwe eigenaar overhandigt. Staat er nog geen code, maar die dan aan door te klikken.

Stap 5 - log uit.

Bent je de nieuwe eigenaar en heb je de overdrachtscode niet ontvangen?
Deze code kun je NIET opvragen bij PetBase, ook niet door een e-mail te sturen of te bellen. Wij mogen en kunnen deze code niet voor je opzoeken. De vorige eigenaar/houder kan deze opvragen in de mijn.petbase.eu portal en aan jou overhandigen. Mocht de vorige eigenaar daar hulp bij nodig hebben, wijs ze dan op onze support-pagina's. In uiterste nood kan de oude eigenaar ons e-mailen vanaf het mailadres wat in de registratie staat of bellen vanuit het telefoonnummer wat in de registratie staat. Wij proberen ze dan persoonlijk verder te helpen.

PetBase en privacy
PetBase is een databank die al vanaf 1998 voor veiligheid en privacy staat. Wij werken daarom zorgvuldig.