Hoe vraag ik de overdrachtscode op voor overschrijven

Om een huisdier op naam van een andere eigenaar (de wet spreekt van "houder") te zetten is een overdrachtscode nodig. Deze code kan alleen door de oude eigenaar via MijnPetBase opgevraagd worden. Ben je de oude eigenaar en staat het dier al in jouw MijnPetBase account? Dan zijn dit de instructies.

Volg de onderstaande stappen om de overdrachtscode van jouw dier op te vragen:
1) Log in op jouw PetBase account
2) Zoek je dier op via 'Mijn dieren'
3) Klik op 'Details en wijzigen'
4) Klik op 'Maak overdrachtscode voor nieuwe eigenaar'
5) Log uit

1) Log in op jouw PetBase account
Als je al een PetBase account hebt, log dan eerst in. Heb je nog geen PetBase account, dan kun je deze eerst aanmaken.

2) Zoek jouw dier op via 'Mijn dieren'
Zodra je ingelogd bent, kan je links in het menu op 'Mijn dieren' klikken. Je krijgt dan een overzicht te zien van jouw dieren.
Mijn dieren

3) Klik op 'Details en wijzigen'
Zoek het dier op waarvoor je de overdrachtscode wil opvragen en klik op 'Details en wijzigen'. Je krijgt nu de "Dierkaart" te zien. Dit is een overzicht van de gegevens van jouw dier.

Gegevens wijzigen

4) Klik op 'Maak overdrachtscode voor nieuwe eigenaar'
Onder het kopje 'Meer opties' krijg je de mogelijkheid om de overdrachtscode op te vragen. Klik op 'Maak overdrachtscode voor nieuwe eigenaar'. De code die hierdoor wordt aangemaakt is opgebouwd uit drie delen en begint altijd met "pb-". Let op: dit nummer wijzigt zodra je er op klikt. Zorg dat je het juiste nummer aan de nieuwe eigenaar overhandigt.

Deze overdrachtscode geef je aan de nieuwe eigenaar mee. Met deze code en het chipnummer kan de nieuwe eigenaar het dier op hun naam zetten. Zodra de nieuwe eigenaar het dier op zijn naam zet, wordt het dier automatisch bij jou uitgeschreven. Zo kun je altijd in jouw eigen account zien of de nieuwe eigenaar de registratie geregeld heeft.
Overdrachtscode eigenaar

5) Log uit
Je kunt nu uitloggen

Opmerking:
Ben je de nieuwe eigenaar en heb je de overdrachtscode niet ontvangen?
Deze code mogen en kunnen de medewerkers van PetBase niet voor je opzoeken, ook niet als je een e-mail stuurt of opbelt. Alleen de vorige eigenaar/houder kan deze opvragen in zijn/haar MijnPetBase account en aan je overhandigen. Mocht de vorige eigenaar daar hulp bij nodig hebben, wijs ze dan op onze support-pagina's. In uiterste nood kan de oude eigenaar ons e-mailen vanaf het mailadres wat in de registratie staat of bellen vanuit het telefoonnummer wat in de registratie staat. Wij proberen ze dan persoonlijk verder te helpen.

PetBase en privacy
PetBase is een databank die al vanaf 1998 voor veiligheid en privacy staat. Wij werken daarom zorgvuldig.