Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten. Het overkomt iedereen, af en toe of wat vaker.

Je hebt tegenwoordig bijna overal een account voor nodig en iedereen weet dat je niet overal hetzelfde wachtwoord mag gebruiken. PetBase maakt het u gemakkelijk. Bij het inloggen wordt gevraagd naar uw e-mailadres en naar uw wachtwoord. Als u het wachtwoord niet meer weet kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken.

1) Klik op "Wachtwoord vergeten?".

2) U ziet nu een invulveld verschijnen. Vul daar uw e-mailadres in (let op: dit moet wel het bij ons bekende e-mail adres zijn).

3) Het volgende scherm laat u weten dat de mail verstuurd is. Let op: deze is om veiligheidsredenen maar 1 uur geldig. Heeft u hem dan niet gebruikt, dan vervalt hij en moet u een nieuwe link opvragen.

3) In de inbox van uw e-mail programma verschijnt nu de link. E-mail niet ontvangen? Kijk dan in uw ongewenste email of spambox.

4) Via klikken op de link in uw e-mail komt u op deze pagina. U kiest zelf uw nieuwe wachtwoord en typt het daarna nog eens in om spelfoutjes te voorkomen. Let op: uw wachtwoord mag uit letters en cijfers bestaan (moeilijke tekens hoeven niet) met een minimum van 10 eenheden.

5) Het is in orde! U kunt nu weer inloggen in uw MijnPetBase account, met uw e-mail adres en uw nieuw gekozen wachtwoord.

P.S. Een waardevolle tip van het PetBase team: er bestaan diverse handige gratis systemen om al je wachtwoorden altijd veilig te bewaren en toch binnen handbereik te hebben. Denk bv. aan Keypass en Lastpass.