Wachtwoord vergeten of vernieuwen?

Wachtwoord vergeten of vernieuwen?

Ben je het wachtwoord vergeten of wil je een nieuw wachtwoord instellen? Het overkomt iedereen. 
Je hebt tegenwoordig bijna overal een account voor nodig en iedereen weet dat het niet slim is om overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken. PetBase maakt het jou gemakkelijk. Ga naar de website MijnPetBase.eu. Bij het inloggen wordt gevraagd naar jouw e-mailadres en naar jouw wachtwoord. Als je het wachtwoord niet meer weet kan je een nieuw wachtwoord aanmaken.*Belangrijk: heeft u een registratie van voor 1 november 2021 dan heb je waarschijnlijk nog geen account in het nieuwe MijnPetBase.eu. Maak dan alsnog een nieuw account aan met het bij ons bekende e-mailadres (e-mailadres van jouw huidige registratie, of pas deze eerst aan) 

Volg de onderstaande stappen om een nieuw wachtwoord in te stellen:
1) Ga naar de PetBase website en Klik op 'Inloggen'
2) Klik op 'Wachtwoord vergeten'
3) Vul jouw e-mailadres in
4) Klik op de link in de ontvangen mail
5) Kies een nieuw wachtwoord

1) Ga naar de PetBase website en Klik op 'Inloggen'
Om een nieuw wachtwoord in te stellen, kan je op de PetBase website rechtsboven in het scherm klikken op 'Inloggen'. Je krijgt vervolgens het inlogscherm te zien. 
inloggen

2) Klik op 'Wachtwoord vergeten'
Als het niet lukt om in jouw PetBase account in te loggen, kan je in dit scherm klikken op 'Wachtwoord vergeten?' om een nieuw wachtwoord in te kunnen stellen. 
wachtwoord vergeten


3) Vul je e-mailadres in
Je ziet nu een invulveld verschijnen. Vul daar jouw e-mailadres in (let op: dit moet wel het bij ons bekende e-mail adres zijn).

wachtwoord wijzigen

Je krijgt nu een bevestiging te zien dat er een mail is verstuurd naar jouw e-mailadres. Deze mail bevat een link om jouw wachtwoord te veranderen. Let op: deze link is om veiligheidsredenen maar 1 uur geldig. Heb je hem dan niet gebruikt, dan vervalt hij en moet je een nieuwe link opvragen. 

wachtwoord wijzigen

4) Klik op de link in de ontvangen mail
Kijk in de inbox van jouw e-mail of je de mail met de link hebt ontvangen. Heb je de e-mail niet ontvangen, kijk dan eerst in jouw ongewenste e-mail of spam inbox, mogelijk is de mail hier terecht gekomen. 
Wanneer je op de link in jouw e-mail klikt, kom je op de "Reset jouw wachtwoord" webpagina. Hier kan je zelf jouw nieuwe wachtwoord kiezen. 

reset wachtwoord

5) Kies een nieuw wachtwoord
Je moet jouw wachtwoord 2 keer invullen om spelfouten te voorkomen. Let op: Jouw wachtwoord mag uit letters en cijfers bestaan (moeilijke tekens hoeven niet). Het wachtwoord heeft een minimum van 10 eenheden. 

nieuw wachtwoord


Het is in orde! Je kunt nu weer inloggen in jouw MijnPetBase account met jouw e-mail adres en jouw nieuw gekozen wachtwoord.

P.S. Een waardevolle tip van het PetBase team: er bestaan diverse handige gratis systemen om al je wachtwoorden altijd veilig te bewaren en toch binnen handbereik te hebben. Denk bv. aan Keypass en Lastpass.

  • Related Articles

  • Inloggen op PetBase

   In dit hoofdstuk staat beschreven hoe je kunt inloggen in PetBase, ook wel de Mijn PetBase Portal genoemd. Alle huisdieren centraal geregistreerd onder één account. Eenvoudig, veilig en privacy goed geregeld. Heb je een hond of ben je een ...
  • Gebruiker toevoegen

   Je hebt een professional MijnPetBase account en wil een Gebruiker toevoegen. Log in op jouw eigen account. Ga in het Menu naar Gebruikers. Toevoegen Klik op +Nieuw Noteer de gegevens van de nieuwe gebruiker en kies daarvoor een apart uniek mailadres. ...
  • Houders/eigenaren opzoeken, toevoegen en beheren

   Voordat een dier geregistreerd kan worden moet de houder/eigenaar bekend zijn in PetBase. Dat gebeurt via een eigenaren-account op basis van het e-mailadres van die houder/eigenaar. De accounts van houders/eigenaren kunnen door hunzelf, maar ook door ...
  • Waarom een PetBase account

   De nieuwe regelgeving vanuit de overheid houdt onder andere in dat alle chipregistraties en alle wijzigingen op persoonlijke titel dienen te worden gedaan. Daarom moet iedere gebruiker een eigen profiel hebben, jouw gratis PetBase account. In dit ...
  • 2FA - Twee-factor-authenticatie aanzetten

   Vanaf 1 maart 2024 heeft PetBase de mogelijkeheid om het account van een professional nog beter te beveiligen. Naast een wachtwoord is een pincode nodig om in te loggen. Deze beveiliging noemen we tweefactorauthenticatie (2FA) of ...