Huisdier overleden melden

Mijn hond, kat of ander huisdier is overleden

Is jouw huisdier overleden en wil je dat bij ons melden? Dat waarderen wij enorm.

Het is belangrijk dat je het overlijden van jouw geregistreerde huisdier altijd aan PetBase laat weten. Alleen dan klopt onze administratie met de werkelijkheid. Maar er is bij honden nog een tweede reden om jouw dier overleden te melden. Het is nu bij honden namelijk ook wettelijk verplicht om ze af te melden bij de overheid. Meldt je het bij PetBase, dan regelt PetBase die doormelding voor jou. 

Volg de onderstaande stappen om jouw huisdier overleden te melden:
1) Log in op jouw PetBase account
2) Klik op 'Mijn dieren'
3) Klik op 'Details en wijzigen'
4) Klik op 'Overleden melden'
5) Kijk jouw instellingen na
Heb je nog geen PetBase account of kan je niet inloggen, kijk dan bij stap 5 verder.
6) Je hebt geen PetBase account of kan niet inloggen

1) Log in op jouw PetBase account
Als je al een PetBase account hebt, log dan eerst in. Heb je geen MijnPetBase account of lukt het inloggen niet, lees dan verder bij stap 6.

Let op: als je meerdere huisdieren hebt of er binnenkort nieuwe dieren bij komen, is het verstandiger om eerst een MijnPetBase account aan te maken. Je plaatst dan jouw dieren in dat nieuwe account en meldt daarbij het betreffende dier overleden. Dit kost je niets en bespaart je in de toekomst veel werk.

2) Klik op 'Mijn dieren'
Zodra je bent ingelogd, kan je links in het menu op 'Mijn dieren' klikken. Je krijgt dan een overzicht van jouw dieren te zien.
Mijn dieren

3) Klik op 'Details en wijzigen'
Zoek het juiste dier op en klik op 'Details en wijzigen'. Je krijgt nu de "Dierkaart" te zien. Dit is een overzicht van de gegevens van jouw dier. 
Gegevens wijzigen

4) Klik op 'Overleden melden'
Rechtsonder in de dierkaart staat het kopje 'Meer opties'. Onder 'Meer opties' kan je het dier overleden melden door op 'Overleden melden' te klikken. Overleden melden

5) Kijk jouw instellingen na
Wanneer jouw dier is overleden, wil je mogelijk geen nieuws meer ontvangen van PetBase. Check daarom ook jouw instellingen. Om jouw instellingen te wijzigen, klik je links in het menu op 'Mijn adres + telefoon'. Onderaan deze pagina, kan je de nieuws instellingen vinden. Als je niet langer nieuws wil ontvangen, kun je dat hier aangeven. 
Nieuwsbrief afmelden

6) Je hebt geen PetBase account of kan niet inloggen
Heb je nog géén MijnPetBase account of lukt het inloggen niet, lees dan hier verder. Bij oudere registraties heb je per e-mail een bevestiging ontvangen met daarin een formuliernummer of een registratienummer. Let op: gebruik hier niet een registratienummer wat je van het asiel gekregen hebt, dat is een intern asiel-nummer. Het moet een nummer zijn wat je van PetBase, van Stichting CHIP , van RCA of van VETAIR gekregen heeft.

Heb je de bevestiging bij de hand? Ga dan naar https://mijn.petbase.eu/chipnummer/registratie-wijzigen, vul het chipnummer en het formuliernummer of  het registratienummer in. Je kan het dier dan direct overleden melden.

Heb je de bevestiging ook niet (meer)? Mail ons dan een duidelijke scan of foto van de papieren. Laat zowel het chipnummer als het signalement (beschrijving) van het dier goed in beeld komen. Wij helpen je dan persoonlijk verder.
Dank je voor het melden, we wensen je veel sterkte met het gemis.

  • Related Articles

  • Vermiste hond, kat of ander huisdier is terecht

   Wat fijn! Jouw vermiste huisdier is gevonden of misschien zelf thuis gekomen! Het is nu belangrijk dat je zo snel mogelijk de vermist-melding in de chipregistratie verwijdert, om misverstanden te voorkomen. Volg hiervoor de onderstaande stappen. Volg ...
  • Huisdier overleden melden als professional op PetBase

   Het is belangrijk dat je het overlijden van een geregistreerde huisdier altijd aan PetBase laat weten. Alleen dan klopt onze administratie met de werkelijkheid. Maar er is bij honden nog een tweede reden om een dier overleden te melden. Het is nu bij ...
  • Mijn hond/kat is vermist. Wat nu?

   Jouw hond of kat is vermist geraakt, dat is heel erg! Je wilt hem/haar zo snel mogelijk weer terug hebben en PetBase helpt je daarbij. Hij/zij kan natuurlijk niet zelf aan de vinder vertellen wie jij bent en ook niet waar je woont. Maar dankzij het ...
  • Een hond of kat meebrengen vanuit het buitenland

   Wil je een hond of kat meebrengen vanuit het buitenland? Heb je dat gedaan sinds 1 november 2021? Heb je al eerder een hond meegebracht uit het buitenland, maar is die chip nog niet in Nederland geregistreerd? Houdt er dan rekening mee dat je aan de ...
  • Registratie van huisdier voor professionals

   In dit hoofdstuk kan je nalezen hoe je een dier registreert in PetBase. Nieuw: Bij aanbrengen van een Nederlandse chip en uitreiken van een Europees dierenpaspoort kunnen deze automatisch naar RVO worden doorgemeld. Je geeft dit aan met een vinkje. ...