Mijn hond, kat of ander huisdier is overleden

Is jouw huisdier overleden en wil je dat bij ons melden? Dat waarderen wij enorm.

Het is belangrijk dat je het overlijden van jouw geregistreerde huisdier altijd aan PetBase laat weten. Alleen dan klopt onze administratie met de werkelijkheid. Maar er is bij honden nog een tweede reden om jouw dier overleden te melden. Het is nu bij honden namelijk ook wettelijk verplicht om ze af te melden bij de overheid. Meldt je het bij PetBase, dan regelt PetBase die doormelding voor jou.

Volg de onderstaande stappen om jouw huisdier overleden te melden:
1) Log in op jouw PetBase account
2) Klik op 'Mijn dieren'
3) Klik op 'Details en wijzigen'
4) Klik op 'Overleden melden'
5) Kijk jouw instellingen na
Heb je nog geen PetBase account of kan je niet inloggen, kijk dan bij stap 5 verder.
6) Je hebt geen PetBase account of kan niet inloggen

1) Log in op jouw PetBase account
Als je al een PetBase account hebt, log dan eerst in. Heb je geen MijnPetBase account of lukt het inloggen niet, lees dan verder bij stap 6.

Let op: als je meerdere huisdieren hebt of er binnenkort nieuwe dieren bij komen, is het verstandiger om eerst een MijnPetBase account aan te maken. Je plaatst dan jouw dieren in dat nieuwe account en meldt daarbij het betreffende dier overleden. Dit kost je niets en bespaart je in de toekomst veel werk.

2) Klik op 'Mijn dieren'
Zodra je bent ingelogd, kan je links in het menu op 'Mijn dieren' klikken. Je krijgt dan een overzicht van jouw dieren te zien.
Mijn dieren

3) Klik op 'Details en wijzigen'
Zoek het juiste dier op en klik op 'Details en wijzigen'. Je krijgt nu de "Dierkaart" te zien. Dit is een overzicht van de gegevens van jouw dier.
Gegevens wijzigen

4) Klik op 'Overleden melden'
Rechtsonder in de dierkaart staat het kopje 'Meer opties'. Onder 'Meer opties' kan je het dier overleden melden door op 'Overleden melden' te klikken. Overleden melden

5) Kijk jouw instellingen na
Wanneer jouw dier is overleden, wil je mogelijk geen nieuws meer ontvangen van PetBase. Check daarom ook jouw instellingen. Om jouw instellingen te wijzigen, klik je links in het menu op 'Mijn adres + telefoon'. Onderaan deze pagina, kan je de nieuws instellingen vinden. Als je niet langer nieuws wil ontvangen, kun je dat hier aangeven.
Nieuwsbrief afmelden

6) Je hebt geen PetBase account of kan niet inloggen
Heb je nog géén MijnPetBase account of lukt het inloggen niet, lees dan hier verder. Bij oudere registraties heb je per e-mail een bevestiging ontvangen met daarin een formuliernummer of een registratienummer. Let op: gebruik hier niet een registratienummer wat je van het asiel gekregen hebt, dat is een intern asiel-nummer. Het moet een nummer zijn wat je van PetBase, van Stichting CHIP , van RCA of van VETAIR gekregen heeft.

Heb je de bevestiging bij de hand? Ga dan naar https://mijn.petbase.eu/chipnummer/registratie-wijzigen, vul het chipnummer en het formuliernummer of  het registratienummer in. Je kan het dier dan direct overleden melden.

Heb je de bevestiging ook niet (meer)? Mail ons dan een duidelijke scan of foto van de papieren. Laat zowel het chipnummer als het signalement (beschrijving) van het dier goed in beeld komen. Wij helpen je dan persoonlijk verder.
Dank je voor het melden, we wensen je veel sterkte met het gemis.