Ik ben fokker van honden, wat moet ik doen om een dier te registreren

Ik ben fokker van honden, wat moet ik doen om een dier te registreren

Elke beroepsmatige fokker van honden in Nederland heeft van RVO een UBN ontvangen (of kan dat aanvragen). Met dit nummer kan je pups voor de eerste maal laten registreren. Na het aanbrengen  van de chip door dierenarts of erkende chipper kunnen de dieren direct aangemeld worden in PetBase. De wettelijk verplichte doormeldingen naar RVO kunnen dan direct gedaan worden.

Begin met het aanmaken van jouw eigen account in https://mijn.petbase.eu/nl/register. Je hebt daarvoor jouw geldige UBN voor honden nodig, regel dat tijdig. Het stappenplan voor het aanmaken van het account vind je hier..

1. Zijn de geboorte en chipaanbrengmelding van een dier geregistreerd in Mijn.PetBase , dan is het dier vanaf dat moment terug te vinden in jouw fokkers-account. Hier regel je eenvoudig de overdracht aan de nieuwe eigenaar. 
2. Ook als de geboorte van het dier eerder aangemeld was via een ander aangewezen portaal, kan het dier bij PetBase geregistreerd worden. PetBase controleert automatisch of de verplichte chipaanbreng-melding, importmelding en/of geboortemelding reeds is gedaan.

Meer informatie over de wetgeving kan je vinden op de website van RVO.