Huisdier overleden melden als professional op PetBase

Het is belangrijk dat je het overlijden van een geregistreerde huisdier altijd aan PetBase laat weten. Alleen dan klopt onze administratie met de werkelijkheid. Maar er is bij honden nog een tweede reden om een dier overleden te melden. Het is nu bij honden namelijk ook wettelijk verplicht om ze af te melden bij de overheid. Meldt je het bij PetBase, dan regelt PetBase die doormelding voor jou. Als professional (dierenarts, chipper of asiel) kan je een huisdier voor de eigenaar overleden melden. Ook wanneer het dier nog als losse registratie in de 'oude' omgeving staat, kan je deze melding zelf regelen voor de eigenaar. Het dier dien je hiervoor eerst over te zetten naar de nieuwe omgeving, gebruik hiervoor de supportpagina Huisdier (zelfde) eigenaar omzetten van oud naar nieuwe omgeving. Alleen een eigenaar kan zelf het dier overleden melden of een professional zoals dierenarts, chipper of asiel.

Volg onderstaande stappen om een huisdier overleden te melden:
1) Log in het professional PetBase account
2) Zoek de registratie op door middel van het chipnummer via de zoekbalk boven in.
3) Klik rechts bovenin op Acties
4) Klik op Status wijzigen
5) Selecteer de status 'Overleden' en klik op volgende
6) Vul de datum van overlijden in en klik op opslaan

1) Log in het professional PetBase account
Log in het PetBase account via mijn.petbase.eu. Heb je (nog) geen professional account? Maak er dan één aan, na goedkeuring wordt het account geactiveerd.

2) Zoek de registratie op door middel van het chipnummer via de zoekbalk boven in
Wanneer je bent ingelogd, bevind je je in het dashboard. Boven in het scherm kan je zoeken naar de registratie door middel van het chipnummer.

3) Klik rechts bovenin op Acties
Je krijgt in beeld de registratie van het dier te zien. Staat het dier nog in de oude omgeving? Zet het dier dan eerst over naar de nieuwe omgeving. Controleer of je de goede registratie voor je hebt op basis van de diergegevens. Klik vervolgens rechts boven in op Acties.

4) Klik op Status wijzigen
Het menu van Acties wordt geopend. Klik op Status wijzigen.

5) Selecteer de status 'Overleden' en klik op volgende
Je komt in het scherm waarbij je het dier als overleden, export, vermist of gevonden kunt melden. De melding zal bij een hond ook doorgezonden worden naar de overheid. Selecteer de status 'Overleden' en klik vervolgens op Volgende

6) Vul de datum van overlijden in en klik op opslaan
Je kunt vervolgens de datum van overlijden van het dier invullen, ook wel de gebeurtenis datum genoemd. Klik vervolgens op opslaan.

Het dier is nu overleden gemeld in onze databank. De eigenaar ontvangt via zijn of haar mail een bevestiging hiervan.