Een account bij PetBase. Wat is het en hoe maak ik het aan?

Dankzij de invoering van de nieuwste versie van de PetBase databank voor gezelschapsdieren krijgt u nog meer gemak en mogelijkheden dan u voorheen al gewend was. Door een account aan te maken ziet u de registraties van al uw huisdieren bij elkaar staan. Ook kunt u gemakkelijker wijzigingen doorgeven en heeft u altijd overzicht. Dat maakt het controleren en updaten van de registraties nog eenvoudiger.

Stap 1 - Ga naar Mijn.petbase.eu, u ziet dan deze pagina

Stap 2 - Klik op Mijn PetBase account aanmaken
‚Äč

Stap 3 - U kiest nu het juiste formulier door aan te geven dat u een dier-eigenaar bent

Stap 4 - u vult uw e-mailadres in. Let op: soms geeft hotmail onze berichten niet goed door. Als u meerdere mailadressen heeft is het verstandig een niet-hotmail adres te gebruiken, zoals Gmail of Outlook

Stap 5 - Nu gaat u uw gegevens invullen. U bent de accounthouder.  Dat is degene die de gegevens beheert, controleert en in de toekomst mag wijzigen.

In het eerste veld vult u uw naam in, zoals u aangesproken wilt worden, bijvoorbeeld Jan Jansen. Als u bij de postcode een spatie plaatst tussen de cijfers en de letters, vullen wij de straatnaam voor u in. Voegt u zelf wel het huisnummer toe? Na het adres vragen we uw initialen, daar kunt alle voorletters invullen, bijvoorbeeld J.A.P.M.

Stap 6 - Let goed op de keuze van de privacy-instellingen. Wij helpen u graag om uw gegevens te beschermen, maar de vinder moet u wel snel kunnen bereiken als uw dier ooit vermist zou raken en het kantoor van PetBase is 's avonds en in het weekend niet bereikbaar. Kies daarom altijd minimaal voor het tonen van uw telefoonnummer.

Stap 7 - U mag zelf een wachtwoord kiezen. Dat moet uit minimaal 10 letters en/of cijfers bestaan.

Stap 8 - U vinkt aan dat u het eens bent met onze voorwaarden (via de link krijgt u ze in beeld). Ook u bepaalt of u af en toe een korte nieuwsbrief van ons wilt ontvangen. Wij overspoelen u niet en u krijgt ook geen reclame. Maar we houden u wel graag op de hoogte van wijzigingen en verbeteringen.

Stap 9 - Klik op de blauwe knop Registreer.

Stap 10 - U ontvangt nu een email met daarin de bevestiging dat het account is aangemaakt. Bewaar die goed. Ziet u hem niet direct binnen komen? Controleer dan of hij tussen reclame of zelfs tussen spam terecht gekomen is.
Vanaf nu kunt u altijd inloggen op https://mijn.petbase.eu met het uw gekozen e-mail en wachtwoord. Dat kan via een pc of laptop, maar ook met uw tablet of uw smartphone.