2FA PetBase

2FA - Twee-factor-authenticatie aanzetten

Vanaf 1 maart 2024 heeft PetBase de mogelijkeheid om het account van een professional nog beter te beveiligen. Naast een wachtwoord is een pincode nodig om in te loggen. Deze beveiliging noemen we tweefactorauthenticatie (2FA) of multifactorauthenticatie (MFA).

Voor een hogere beveiliging van het PetBase account kan de 2FA beveiliging aangezet worden.  Naast een wachtwoord is dan een tweede beveiligingsvraag nodig om toegang te krijgen tot de gegevens.
In deze module kan de twee-factor-authenticatie ook wel 2FA of meervoudige authenticatie in PetBase aangezet worden. Alleen professionals kunnen deze vooralsnog aanzetten.

Meer informatie vanuit de overheid over 2FA / MFA. Zie https://www.digitaltrustcenter.nl/tweefactorauthenticatie
Ga naar de account instellingen. Onderaan de pagina staat de 2FA beveiligings optie. Hier kan deze 2FA geactiveerd worden.
1) Log in je PetBase account
2) Klik op Mijn account aan de linkerkant in het menu Professional
3) Klik op Bewerken
4) Klik op 2FA Her-activeren
5) Download een 2FA app
6) Scan de QR-code
7) Vul de 2FA authenticatie code in
8) Sla de back up codes op

Volg de volgende stappen om 2FA te activeren:
1) Log in je PetBase account
2) Klik op Mijn account aan de linkerkant in het menu Professional

3) Klik op Bewerken in de linker tegel bij Gebruiker informatie (inloggen)

4) Onderaan staat het menu Twee-factor-authenticatie (2FA). Klik op 2FA Her-activeren

5)  Download een 2FA app

6) Scan de QR code om de 2FA te activeren en klik op volgende

7) Vul de authenticatorcode in die zichtbaar is in je 2FA app. Klik op Controleer code

8) Je krijgt een overzicht aan backupcodes te zien. Sla deze backupcodes op een veilige plek op (zoals een wachtwoorden kluis). Je hebt een van deze codes nodig wanneer je geen toegang hebt tot je account met de 2FA app. Klik op opslaan.

Je 2FA is nu geactiveerd in het PetBase account. Om de volgende keer in te loggen in het account zal je de 2FA methode kunnen gebruiken.