Registreren als chipper

Aanmelden als chipper

Alleen chippers die in het Chippersregister van RVO staan, mogen honden (en over enige tijd ook katten) chippen en registreren. Wil je een erkenning als chipper aanvragen? Neem dan eerst contact op met RVO. Zij sturen je dan het aanmeldformulier. Je moet hiervoor bij de KVK staan ingeschreven als beroepsmatig chipper.  Ben je dierenarts of gediplomeerd paraveterinair? Dan hoef je niet apart te registreren bij RVO, jouw inschrijving in het Diergeneeskunderegister wordt dan voor dit doel gebruikt.

Let op: Elke leverancier moet ook door RVO erkend zijn en mag alleen chips sturen naar het werkadres dat in het RVO Chippersregister genoteerd staat. Per chipper kunnen maximaal drie adressen worden opgegeven. Werk je vanuit meerdere locaties, geef deze dan allemaal aan.

Voor de aanmelding van nieuwe chippers geven wij hieronder het stappenplan.

  1. Schrijf je in bij de KvK als beroepschipper, of pas jouw bestaande inschrijving bij de KvK er op aan.
  2. Neem contact op met RVO en ontvang van hen het aanmeldformulier.
  3. Ga na ontvangst daarvan naar de website van RVO https://www.rvo.nl/
  4. Klik rechts bovenin  op ‘Mijn RVO’
  5. chippernummer rvo
  6. Kies op de pagina ‘Alle diensten’ voor ‘Inloggen op mijn.rvo.nl’  
  7. Kies de gewenste manier van inloggen.
  8. Eenmaal ingelogd:  klik in de bovenbalk ‘Mijn dossier’ aan.
  9. Vul nu eerst het formulier uit de bijlage volledig in. Het gevraagde relatienummer staat rechts onder ‘Mijn gegevens’.
  10. Maak een scan van het volledig ingevulde formulier.
  11. Op deze pagina staat in de rechter zijkant de mogelijkheid ‘Post indienen’ met ‘Digitaal post’ en de knop ‘Versturen’.
  12. Klik op deze knop en kies bij onderwerp ‘I&R Locatiebeheer’, selecteer het gescande document en verstuur dit.
  13. Per post/email verstuurt RVO (dat kan best even duren; dagen tot weken soms) de bevestiging van registratie als beroepschipper.
  14. Zodra die ontvangen is komt het vervolgtraject. Dat is het aanmaken van jouw professionele account bij PetBase.
  15. Heb je een affiliate link ontvangen, klik daar dan op. Zo niet, klik dan op https://my.petbase.eu/nl/register
  16. Maak een Professional-account aan en gebruik daarbij exact dezelfde gegevens als die bij RVO bekend zijn.
  17. PetBase controleert of de aanmelding compleet en correct is ingevuld en controleert of er inderdaad een RVO erkenning is.
  18. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, dan neemt PetBase binnen drie werkdagen via e-mail contact op. Let op: dit bericht kan in de spambox terecht komen, houd die daarom goed in de gaten.
  19. Als alles in orde is volgt het bericht dat het account is gecontroleerd en akkoord bevonden.
  20. Hierna is je account actief en kan je direct aan de slag. Lees vooral de informatie over het optimaal inrichten van het account.
  21. Petbase koppelt daarna de inlog in de webshop aan het account, zodat bestellen eenvoudig en 24/7 mogelijk is. 
  22. Zijn er nog vragen over het account, neem dan contact op met PetBase. Zijn er nog vragen over de registratie als beroepsmatig chipper, neem dan contact op met RVO.

    • Related Articles

    • Europees Dierenpaspoort - los aanmelden zonder registratie

      Een paspoort aanmelden zonder registratie bij PetBase gaat heel eenvoudig. Bijvoorbeeld als een vervangend paspoort wordt uitgereikt. Je wil als dierenarts soms een paspoort kunnen toevoegen zonder registratie-voor-hereniging. Maar ook voor honden ...
    • Registreer jezelf als je niet in het diergeneeskundig register staat

      Belangrijk! Inschrijving in het chipperregister van RVO is sinds 1 november 2021 verplicht. Let op: Voor alle gebruikers van PetBase (en voor iedereen die gewend was bij Stichting CHIP te registreren) geldt dat wij een complete databank blijven. De ...
    • Wat kan en mag een Chipper

      Nieuw binnen de wet- en regelgeving voor honden, die geldig is sinds 1 november 2021, is dat er nu overheids-erkende chippers zijn. Dit zijn personen die beroepsmatig chips plaatsen en bij RVO als chipper geregistreerd zijn. Wie zijn chippers? Een ...
    • Huisdier overleden melden als professional op PetBase

      Het is belangrijk dat je het overlijden van een geregistreerde huisdier altijd aan PetBase laat weten. Alleen dan klopt onze administratie met de werkelijkheid. Maar er is bij honden nog een tweede reden om een dier overleden te melden. Het is nu bij ...
    • Chipnummer aanmelden lukt niet doordat deze al in gebruik is

      Het aanmelden van een chip lukt niet. Er komt een melding terug van RVO dat de chip al in gebruik is! Dit noemt RVO ook wel een merkaanbrenging melding. Het komt soms voor dat een chip niet bij RVO aangemeld kan worden. Als de chip al door een ...