Overstappen andere databank

Overstappen van een andere databank naar PetBase

PetBase is betrouwbaar, veilig én onderscheidend; dat vinden wij belangrijk als online-databank. Jouw huisdier registreren bij PetBase biedt je vele voordelen ten opzichte van andere databanken. Wij steken veel aandacht en tijd in het beveiligen van alle persoonlijke informatie in onze databank. Dit tonen wij aan met ons ISO 27001 certificaat: hiermee kunnen wij ons benoemen tot de veiligste databank van Nederland. Bij PetBase zit je niet vast aan een abonnement, zijn adreswijzigingen altijd gratis en beheer je al jouw dieren overzichtelijk in één account. 

Voordelen van het registreren bij PetBase t.o.v. andere databanken

1) Eenmalige betaling voor een levenslange registratie - geen jaarlijks abonnement

Je betaalt eenmalig €7,50 voor een levenslange registratie op jouw naam waarbij je voldoet aan alle gestelde wettelijke regels. Hierbij is jouw huisdier geregistreerd voor vermist en gevonden, kan je een foto en twee telefoonnummers toevoegen. Adreswijzigingen zijn altijd gratis. Je zit dus niet vast aan een abonnement zoals dat bij Petlook of Dierplatform wel het geval is. Je kan er tijdens het registreren ook voor kiezen om een Pluspakket van 15,00 aan te schaffen, hiermee heb je een basisregistratie én extra mogelijkheden zoals een grote foto,  vakantieadres en een verhuisservice waarbij jouw adres automatisch wordt aangepast op de betreffende datum.  Dit Pluspakket is vervolgens geldig voor alle dieren in jouw account. Je kunt jouw account eventueel later ook upgraden met een Plus pakket van €9,95. 

2) Adres- en contactgegevens wijzigingen zijn bij ons altijd gratis

Als je gaat verhuizen, verhuist jouw huisdier natuurlijk met je mee. Bij PetBase heb je een levenslange registratie en kan je dus ook levenslang gratis de gegevens van jouw huisdier wijzigen. Het wijzigen van jouw adres is altijd gratis, ook het wijzigen van je contactgegevens is kosteloos. Bij enkele andere databanken, zoals de NDG, betaal je echter wel €5 bij elke wijziging van woonadres. Geen gedoe per dier het nieuwe adres aanpassen en dat gewoon zonder kosten, papier of pasjes. Heeft u een hond in Nederland dan melden wij de verhuizing zonder kosten door naar RVO.

3) Beheer al jouw dieren overzichtelijk in één account

Met een PetBase account kan je al jouw dieren overzichtelijk beheren: je hebt niet meer te maken met losse registraties waarvoor je steeds een registratienummer of code voor nodig hebt. Om gegevens te wijzigen kan je altijd heel eenvoudig met jouw e-mailadres en wachtwoord inloggen in je account. Door jouw accountgegevens aan te passen, worden direct ook de gegevens van al jouw huisdieren in het account aangepast. 

4) Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar en binnen 1 werkdag heb je antwoord op je vraag via de mail

Bij PetBase staan wij altijd klaar om onze klanten te helpen. Of het nu gaat om vragen over producten, levering of iets anders, wij zijn er om te assisteren. Daarom zijn wij telefonisch dagelijks bereikbaar. Maandag, dinsdag en woensdag van 10:00 tot 12:00 uur en op alle werkdagen tussen 13:00 en 16:00 uur op het nummer 0900 738 22 73. Vragen via de mail naar info@petbase.eu of ons contactformulier behandelen wij gemiddeld binnen één werkdag. 

5) Jouw huisdier is ook in het buitenland opspoorbaar

Gaat je huisdier mee op vakantie? PetBase is aangesloten bij Europetnet waardoor je huisdier zowel in het binnenland als het buitenland op te sporen is. Niet elke databank in Nederland geeft je deze garantie: Petlook, BackHome Club, Chipbase, Dierplatform, Hondregistreren en Huisdier-registratie zijn namelijk niet aangesloten bij Europetnet. Door je huisdier te registreren bij PetBase hoef jij je op vakantie geen zorgen te maken. 

Hoe stap ik over van andere databank naar PetBase?

Wil jij je huisdier registreren bij de veiligste databank van Nederland? Dit doe je snel en eenvoudig door hier een PetBase account aan te maken. Wanneer je bent ingelogd kies je voor Dier toevoegen, hier kan je met het chipnummer en gegevens van jouw huisdier de registratie starten.

Onderling kunnen wij als databanken geen registraties uitwisselen. Wij bevelen dus aan jouw huisdier bij de andere databank uit te schrijven als je ervoor kiest jouw huisdier bij PetBase te registreren. Dit voorkomt dat er 2 registraties zijn bij twee databanken met wellicht andere contactgegevens. 

** PetBase werkt mee aan een betere wereld. Geen papier of pasjes. Ook moeten wij eerlijk zijn, wij hebben nog stapjes te doen bij het leveren van onze EU Dierenpaspoorten en ISO FDX-B transponders. Samen met onze leveranciers zullen wij blijven werken aan het verminderen van de afvalberg. Kleine stapjes maken het verschil.



    • Related Articles

    • Geregistreerd dier overschrijven naar jouw MijnPetBase account

      Sinds begin november 2021 heeft PetBase een nieuwe versie, deze heet Mijn PetBase In deze nieuwe versie van PetBase kan jouw dierenarts eenvoudig een dier op jouw naam zetten, kan je al jouw geregistreerde dieren eenvoudig beheren en kan je voldoen ...
    • Gegevens wijzigen van het dier: eigenaar

      Een foutje is zo gemaakt. Bijvoorbeeld een typefout in de naam of in de geboortedatum op het moment van registreren. Het foutje kan door jou gemaakt zijn of door een ander. Hieronder vind je de instructies om de chipregistratie alsnog in orde te ...
    • Waarom een PetBase account

      De nieuwe regelgeving vanuit de overheid houdt onder andere in dat alle chipregistraties en alle wijzigingen op persoonlijke titel dienen te worden gedaan. Daarom moet iedere gebruiker een eigen profiel hebben, jouw gratis PetBase account. In dit ...
    • Wettelijke meldingen naar RVO voor honden, katten en andere huisdieren

      Voor honden in Nederland is het bij wet verplicht om gegevens over het dier en de verblijfplaats van het dier door te melden naar RVO (ministerie van LNV). Dit werkt op basis van het chipnummer van de hond. Deze wet bestaat sinds 2013 en is op 1 ...
    • Van oude naar nieuwe eigenaar

      Als een dier van de ene naar de andere eigenaar verhuist, wil je dat in PetBase ook goed regelen. Soms ben je zelfs wettelijk verplicht deze eigenaar-wijziging door te geven. In MijnPetBase verloopt de overdracht eenvoudig en veilig. (Let op: de wet ...