Waarom een PetBase account

De nieuwe regelgeving vanuit de overheid houdt onder andere in dat alle chipregistraties en alle wijzigingen op persoonlijke titel dienen te worden gedaan. Daarom moet iedere gebruiker een eigen profiel hebben, jouw gratis PetBase account.

In dit PetBase account kan je sinds 01-11-2021 jouw dier(en) beheren. PetBase 5.0 maakt het registreren en beheren van de vastgelegde gegevens eenvoudiger en veiliger.  Heb je nog geen account, dan maak je dat aan op de webpagina mijn.petbase.eu. Heb je al een account aangemaakt, dan kan je hier inloggen met jouw e-mail adres en wachtwoord.

Bij het aanmaken van het account vragen wij naar jouw rol in het gebruik van de databank. Ben je een eigenaar, fokker (ook hobbyfokker), dierenarts, chipper of asielmedewerker? Afhankelijk van jouw keuze activeren wij de juiste modules om al jouw handelingen binnen PetBase goed te kunnen vastleggen.

Ben je een professional en was je gewend om registraties aan te melden via PetBase of via Stichting CHIP, maak jouw account dan bij voorkeur aan met het bij ons bekende e-mail adres.  Vermeld ook jouw oude inlognaam, wij kunnen dan zoveel mogelijk gegevens voor je overzetten.

LET OP: Als je jouw e-mail adres invult en deze rode balk ziet, kan dit meerdere oorzaken hebben.
ongeldige inloggegevens
  1. Je hebt een typefoutje gemaakt in jouw e-mailadres of in jouw wachtwoord, probeer het dan nogmaals.
  2. Je hebt nog geen account aangemaakt, kies voor 'Nieuw account aanmaken'.
  3. Je bent een professional, mogelijk heb je nog geen bevestiging dat wij jouw account gecontroleerd en geactiveerd hebben.

PetBase is een officieel portaal van de Nederlandse overheid voor het doormelden van verplichte gegevens. Althans, als het om honden gaat. Op de overheidssite van RVO kan je dit nalezen.