Nest huisdieren registreren

Nest huisdieren registreren

In twee schermen kan één heel nest met huisdieren in een paar minuten worden aangemeld. Dit bespaart heel veel tijd met aanmelden, alles is in één keer geregeld. De dieren zijn niet alleen voor vermist en gevonden geregistreerd maar gelijk ook met alle wettelijke elementen.

Voor het starten van de registratie is het goed om alle chipnummers al in de paspoorten en of vaccinatieboekjes geplakt te hebben.  Voor de doormelding van de wettelijke elementen is het belangrijk om een chipper (alleen een chipaanbrengmelding) of gelijk de dierenarts (aanbreng + paspoort melding) te selecteren.  Bij de katten met een 528 chip kan gelijk de chip-aanbrengmelding gedaan worden en bij honden kan in één keer de geboorte-, chipaanbreng- en paspoort melding gedaan worden.  

Volg de onderstaande stappen om een nest huisdieren te registreren:
1) Log in op uw PetBase account
2)  Klik op 'Houders-eigenaren'
3) Zoek de juiste houder op
4) Klik op de cliëntenkaart van de houder
5) Klik op 'Nest registreren'
6) Vul de algemene gegevens in
7) Vul de diergegevens in
8) Klik op 'Opslaan' 

1) Log in op uw PetBase account
Als u al een PetBase account heeft, log dan eerst in. Heeft u nog geen PetBase account, dan kunt u deze eerst aanmaken.

2)  Klik op 'Houders-eigenaren'
Zodra u bent ingelogd, kunt u links in het menu op 'Houders-eigenaren' klikken.  U krijgt een overzicht te zien van alle gekoppelde houders.


3) Zoek de juiste houder op
Via de '+Nieuw/zoeken' knop kunt u een nieuwe houder aanmaken of een reeds bekende houder opzoeken met behulp van hun e-mailadres. 


4) Klik op de cliëntenkaart van de houder
Zodra u de juiste houder heeft opgezocht, of een nieuwe houder heeft aangemaakt, kunt u op de cliëntenkaart van deze houder klikken. U krijgt vervolgens een overzicht van de gegevens van deze houder en zijn/haar dieren te zien. 


5) Klik op 'Nest registreren'
Op de cliëntenkaart krijgt u de mogelijkheid om een nest te registreren. Klik op 'Nest registreren'. 


6) Vul de algemene gegevens in
U krijgt nu de pagina "Nest dieren aanmelden" te zien. Hier kunt u een compleet nest registreren. Hiervoor moeten enkele algemene gegevens ingevuld worden, zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid dieren die geregistreerd worden, om welke diersoort het gaat en wat de geboortedatum van de dieren is. Klik op 'Doorgaan' zodra alle algemene gegevens ingevuld zijn. 


7) Vul de diergegevens in 
De tweede en laatste stap om alle dieren uit het nest te registreren, is het invullen van de diergegevens. Vul hier voor alle dieren het chipnummer, het paspoortnummer, de naam, het geslacht en de kleur van het dier in. Alle velden met een rood sterretje zijn verplicht om in te vullen. 

Tip: voer de chipnummers en paspoort nummers in met een barcode lezer / pen. Scan de nummers om fouten te voorkomen.


8) Klik op 'Opslaan'
Zodra alle gegevens ingevuld zijn, kunt u onderaan de pagina op 'Opslaan' klikken. Op dit moment gaat PetBase alle gegevens en wettelijke meldingen verwerken en versturen. In de eigenaar kaart zijn alle registraties terug te vinden. We verwerken op de achtergrond dus het kan zijn dat pas later de dieren en alle wettelijke meldingen beschikbaar zijn.
  • Related Articles

  • Oekraïne aktie gratis registreren

   Deze actie is inmiddels afgesloten. Veel dierenartsen hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt. We hopen dat PetBase hiermee een steentje heeft bijgedragen aan het verzachten van de omstandigheden van Oekraïense eigenaren en hun dieren. Ook PetBase ...
  • Nieuw dier registreren - Dier op uw naam registreren

   U wilt uw hond, kat of ander huisdier op uw naam laten registreren. Kies hieronder welke situatie bij u past en lees wat daarvoor nodig is. De nieuwe wet verplicht u en ons om dieren op de juiste manier te registreren. Er zijn meerdere mogelijkheden, ...
  • Ik ben fokker van honden, wat moet ik doen om een dier te registreren

   Elke beroepsmatige fokker van honden in Nederland heeft van RVO een UBN ontvangen (of kan dat aanvragen). Met dit nummer kunt u pups voor de eerste maal laten registreren. Na het aanbrengen van de chip door dierenarts of erkende chipper kunnen de ...
  • Pet - Pet - PetBase

   Het Engelse woord "pet" betekent huisdier. Daarom beginnen de namen van veel organisaties met "pet". Ook onze databank voor huisdieren, wij heten immers PetBase. PetBase betekent letterlijk "databank voor huisdieren", de plek waar de gegevens van uw ...
  • Registratie Hond

   Verplichte identificatie en registratie hond (I&R) Sinds 1 april 2013 is het in Nederland verplicht om alle honden te chippen en te registreren bij een, door de overheid aangewezen, databank zoals PetBase. Deze wet- en regelgeving is per 1 november ...