Nest huisdieren registreren

Nest huisdieren registreren

In twee schermen kan één heel nest met huisdieren door de dierenarts of chipper in een paar minuten worden aangemeld. Dit bespaart heel veel tijd met aanmelden, alles is in één keer geregeld. De dieren zijn niet alleen voor vermist en gevonden geregistreerd maar gelijk ook met alle wettelijke elementen.

Om het jou als dierenarts of chipper nog makkelijker te maken hebben wij een formulier ontwikkeld waar je overzichtelijk de diergegevens van het nest kan invullen en het chip- en paspoortnummer bij kunt plakken, dit formulier kan je hier en onderaan deze pagina als bijlage downloaden.Voor het starten van de registratie is het goed om alle chipnummers al in de paspoorten en of vaccinatieboekjes geplakt te hebben of om het aanmeldformulier uit te printen.  Voor de doormelding van de wettelijke elementen is het belangrijk om een chipper (alleen een chipaanbrengmelding) of gelijk de dierenarts (aanbreng + paspoort melding) te selecteren.  Bij de katten met een 528 chip kan gelijk de chip-aanbrengmelding gedaan worden en bij honden kan in één keer de geboorte-, chipaanbreng- en paspoort melding gedaan worden.  

Volg de onderstaande stappen om een nest huisdieren te registreren:
1) Log in op jouw professionele PetBase account als dierenarts of chipper
2)  Klik op 'Houders-eigenaren'
3) Zoek de juiste houder op
4) Klik op de cliëntenkaart van de houder
5) Klik op 'Nest registreren'
6) Vul de algemene gegevens in
7) Vul de diergegevens in
8) Klik op 'Opslaan' 

1) Log in op jouw PetBase account
Als je al een PetBase account hebt, log dan eerst in. Heb je nog geen PetBase account, dan kan je deze eerst aanmaken.

2)  Klik op 'Houders-eigenaren'
Zodra je bent ingelogd, kan je links in het menu op 'Houders-eigenaren' klikken.  Je krijgt een overzicht te zien van alle gekoppelde houders.
overzicht houders

3) Zoek de juiste houder op
Via de '+Nieuw/zoeken' knop kan je een nieuwe houder aanmaken of een reeds bekende houder opzoeken met behulp van hun e-mailadres. 
nieuw houder

4) Klik op de cliëntenkaart van de houder
Zodra je de juiste houder hebt opgezocht, of een nieuwe houder hebt aangemaakt, kan je op de cliëntenkaart van deze houder klikken. Je krijgt vervolgens een overzicht van de gegevens van deze houder en zijn/haar dieren te zien. 
cliëntenkaart houder

5) Klik op 'Nest registreren'
Op de cliëntenkaart krijg je de mogelijkheid om een nest te registreren. Klik op 'Nest registreren'. 
nest registreren

6) Vul de algemene gegevens in
Je krijgt nu de pagina "Nest dieren aanmelden" te zien. Hier kan je een compleet nest registreren. Hiervoor moeten enkele algemene gegevens ingevuld worden, zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid dieren die geregistreerd worden, om welke diersoort het gaat en wat de geboortedatum van de dieren is. Klik op 'Doorgaan' zodra alle algemene gegevens ingevuld zijn. 
nest aanmelden

7) Vul de diergegevens in 
De tweede en laatste stap om alle dieren uit het nest te registreren, is het invullen van de diergegevens. Vul hier voor alle dieren het chipnummer, het paspoortnummer, de naam, het geslacht en de kleur van het dier in. Alle velden met een rood sterretje zijn verplicht om in te vullen. 

Tip: voer de chipnummers en paspoort nummers in met een barcode lezer / pen. Scan de nummers om fouten te voorkomen.

nest dieren aanmelden

8) Klik op 'Opslaan'
Zodra alle gegevens ingevuld zijn, kan je onderaan de pagina op 'Opslaan' klikken. Op dit moment gaat PetBase alle gegevens en wettelijke meldingen verwerken en versturen. In de eigenaar kaart zijn alle registraties terug te vinden. We verwerken op de achtergrond dus het kan zijn dat pas later de dieren en alle wettelijke meldingen beschikbaar zijn.
  • Related Articles

  • Huisdier registreren

   Met een basisregistratie is jouw dier levenslang geregistreerd op jouw naam, in het buitenland opspoorbaar en kan je een foto van jouw huisdier toevoegen. Tevens kan je twee telefoonnummers toevoegen en zijn wijzigingen van jouw adres gratis. Via ...
  • Asielen registreren voordelig bij PetBase

   Als dierenasiel registreren bij PetBase heeft vele voordelen. Registreer bijvoorbeeld altijd tot 200 dieren gratis op naam van het asiel of stichting, de registraties zijn binnen 1 minuut gedaan en bespaar tijd door het gebruik van PetPoints. Bij een ...
  • Nieuw dier registreren - Dier op jouw naam registreren bij PetBase

   Je wilt jouw hond, kat of ander huisdier op jouw naam laten registreren. Kies hieronder welke situatie bij je past en lees wat daarvoor nodig is. De nieuwe wet verplicht jou en ons om dieren op de juiste manier te registreren. Er zijn meerdere ...
  • Oekraïne actie gratis registreren (verlopen)

   Deze actie is inmiddels afgesloten. Veel dierenartsen hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt. We hopen dat PetBase hiermee een steentje heeft bijgedragen aan het verzachten van de omstandigheden van Oekraïense eigenaren en hun dieren. Ook PetBase ...
  • Nieuwe wet - katten verplicht chippen en registreren

   Door een besluit van de minister komt er een nieuwe wet. In die wet zal worden vastgelegd dat katten verplicht gechipt en geregistreerd moeten worden. Het is nog niet duidelijk per wanneer die wet in zal gaan of wat de verplichtingen precies worden. ...