Nest huisdieren registreren

Een nest dieren registreren doe je eenvoudig op PetBase. Als eigenaar kan je de geboortemeldingen regelen en ook als professional kan je een nest eenvoudig registreren met alle wettelijke meldingen. In twee schermen kan één heel nest met huisdieren in een paar minuten worden aangemeld. Dit bespaart heel veel tijd met aanmelden, alles is in één keer geregeld. De dieren zijn niet alleen voor vermist en gevonden geregistreerd maar gelijk ook met alle wettelijke elementen.

Hieronder staat beschreven hoe je als professional of als eigenaar een nest kan registreren.

Als professional

Om het jou als dierenarts of chipper nog makkelijker te maken hebben wij een formulier ontwikkeld waar je overzichtelijk de diergegevens van het nest kan invullen en het chip- en paspoortnummer bij kunt plakken, dit formulier kan je hier en onderaan deze pagina als bijlage downloaden.

Voor het starten van de registratie is het goed om alle chipnummers al in de paspoorten en of vaccinatieboekjes geplakt te hebben of om het aanmeldformulier uit te printen.  Voor de doormelding van de wettelijke elementen is het belangrijk om een chipper (alleen een chipaanbrengmelding) of gelijk de dierenarts (aanbreng + paspoort melding) te selecteren.  Bij de katten met een 528 chip kan gelijk de chip-aanbrengmelding gedaan worden en bij honden kan in één keer de geboorte-, chipaanbreng- en paspoort melding gedaan worden.

Volg de onderstaande stappen om als professional een nest huisdieren te registreren:
1) Log in op jouw professionele PetBase account als dierenarts of chipper
2)  Klik op 'Houders-eigenaren'
3) Zoek de juiste houder op
4) Klik op de cliëntenkaart van de houder
5) Klik op 'Nest registreren'
6) Vul de algemene gegevens in
7) Vul de diergegevens in
8) Klik op 'Opslaan'

1) Log in op jouw PetBase account
Als je al een PetBase account hebt, log dan eerst in. Heb je nog geen PetBase account, dan kan je deze eerst aanmaken.

2)  Klik op 'Houders-eigenaren'
Zodra je bent ingelogd, kan je links in het menu op 'Houders-eigenaren' klikken.  Je krijgt een overzicht te zien van alle gekoppelde houders.
overzicht houders

3) Zoek de juiste houder op
Via de '+Nieuw/zoeken' knop kan je een nieuwe houder aanmaken of een reeds bekende houder opzoeken met behulp van hun e-mailadres.
nieuw houder

4) Klik op de cliëntenkaart van de houder
Zodra je de juiste houder hebt opgezocht, of een nieuwe houder hebt aangemaakt, kan je op de cliëntenkaart van deze houder klikken. Je krijgt vervolgens een overzicht van de gegevens van deze houder en zijn/haar dieren te zien.
cliëntenkaart houder

5) Klik op 'Nest registreren'
Op de cliëntenkaart krijg je de mogelijkheid om een nest te registreren. Klik op 'Nest registreren'.
nest registreren

6) Vul de algemene gegevens in
Je krijgt nu de pagina "Nest dieren aanmelden" te zien. Hier kan je een compleet nest registreren. Hiervoor moeten enkele algemene gegevens ingevuld worden, zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid dieren die geregistreerd worden, om welke diersoort het gaat en wat de geboortedatum van de dieren is. Klik op 'Doorgaan' zodra alle algemene gegevens ingevuld zijn.
nest aanmelden

7) Vul de diergegevens in
De tweede en laatste stap om alle dieren uit het nest te registreren, is het invullen van de diergegevens. Vul hier voor alle dieren het chipnummer, het paspoortnummer, de naam, het geslacht en de kleur van het dier in. Alle velden met een rood sterretje zijn verplicht om in te vullen.

Tip: voer de chipnummers en paspoort nummers in met een barcode lezer / pen. Scan de nummers om fouten te voorkomen.

nest dieren aanmelden

8) Klik op 'Opslaan'
Zodra alle gegevens ingevuld zijn, kan je onderaan de pagina op 'Opslaan' klikken. Op dit moment gaat PetBase alle gegevens en wettelijke meldingen verwerken en versturen. In de eigenaar kaart zijn alle registraties terug te vinden. We verwerken op de achtergrond dus het kan zijn dat pas later de dieren en alle wettelijke meldingen beschikbaar zijn.

Als eigenaar

Als je een nestje puppy's hebt, dien je als (particulier) fokker de geboortemeldingen te regelen. Hiervoor heb je een UBN nodig, vul dit nummer in bij jouw gegevens onder 'Mijn account'. Alleen dan kan je geboortemeldingen regelen.

Volg onderstaande stappen om als eigenaar een nest huisdieren te registreren:
1) Log in je of maak je PetBase account aan als eigenaar
2) Ga je een nest honden registreren? Controleer dan eerst of je UBN houden van dieren onder het kopje 'Mijn adres + telefoon' staat ingevuld.
3) Klik op Dier toevoegen
4) Klik op Nest registreren
5)  Vul het aantal dieren, diersoort, ras, geboortedatum en chipnummer van de moeder in.
6) Vul per dier het chipnummer, diernaam, geslacht en kleur in. Bij honden is het paspoortnummer een verplicht veld. Klik op Volgende stap.
7) Controleer de gegevens. Onderaan kan je kiezen voor Unlimited, hiermee kan je onbeperkt een jaar dieren registreren voor € 15,00 en voor dit bedrag dus een nest registreren.
8) Klik op Bestellen en afrekenen en voltooi de betaling.

1) Log in je of maak je PetBase account aan als eigenaar
Als je al een PetBase account hebt, log dan eerst in. Heb je nog geen PetBase account, dan kan je deze eerst aanmaken.
2) Ga je een nest honden registreren? Controleer dan eerst of je UBN houden van dieren onder het kopje 'Mijn adres + telefoon' staat ingevuld.
Als je een nest honden registreert,  heb je als eigenaar een UBN nodig om de geboortemeldingen te kunnen doen. Deze kan je invullen in je account onder het kopje 'Mijn adres + telefoon'.

3) Klik op Dier toevoegen
Klik aan de linkerkant op Dier toevoegen.

4) Klik op Nest registreren
Klik op de rechtertegel voor "Nest registreren'' en klik op Volgende.

5)  Vul het aantal dieren, diersoort, ras, geboortedatum en chipnummer van de moeder in.
Vul het aantal dieren, het diersoort, ras, geboortedatum, land van herkomst en chipnummer van de moeder in. Let op: als diersoort hond er niet tussen staat, heb je geen geldig UBN in je account staan. Klik op Volgende stap

6) Vul per dier het chipnummer, diernaam, geslacht en kleur in.
Vul in dit scherm de gegevens per dier in. Vul het chipnummer, de diernaam, geslacht en kleur in. Bij honden is het paspoortnummer een verplicht veld, bij niet-honden kan je dit veld leeglaten. Klik op Volgende stap.

7) Controleer de gegevens.
Onderaan kan je kiezen voor Unlimited, hiermee kan je onbeperkt een jaar dieren registreren voor € 15,00 en voor dit bedrag dus een nest registreren.

8) Klik op Bestellen en afrekenen en voltooi de betaling.