Ik heb geen registratie-/ formuliernummer of overdrachtscode

Ik heb geen registratie-/ formuliernummer of overdrachtscode

Dit is de meeste gestelde vraag aan PetBase. Ik ben mijn inlog-gegevens kwijt, ik heb ze nooit ontvangen, ik ben aan het verhuizen en wil de gegevens wijzigen. Wij snappen dit helemaal, u wilt het goed geregeld hebben. Bij PetBase willen de medewerkers weten of u de werkelijke eigenaar bent. Wij beschermen uw huisdier en laten niet zomaar iets aanpassen door iemand die geen eigenaar is van uw huisdier. Dat zou u ook niet willen. 

Registratie voor 1 november 2021. De inlog-gegevens heeft u gekregen als een blauw formulier van PetBase of in een e-mail van PetBase of van Stichting CHIP. Het is direct na de registratie aan u overhandigd of toegestuurd. Wij vragen altijd dit nummer goed te bewaren, bijvoorbeeld in uw entingsboekje of paspoort mapje. 
Registratie na 1 november 2021 hebben een overdrachtscode. Deze heeft de houder in de mijn.petbase.eu website staan op de dierkaart. 

U wilt wijzigingen aanbrengen in de registratie van uw huisdier en heeft geen registratienummer of formuliernummer? Onderstaand vindt u alle mogelijkheden die we bieden.
 1. Wat is het chipnummer van uw huisdier?
  1. Wij kunnen alleen zoeken op chipnummer, niet op persoonlijke gegevens. Heeft u geen chipnummer? Laat het dan uitlezen door uw dierenarts, uw hond/kat heeft het nummer immers bij zich. Of vraag het op bij uw dierenarts of bij de fokker of het dierenasiel waar u uw huisdier gekocht heeft. 
 2. Ga naar www.petbase.eu en zoek het chipnummer op.
 3. Is het huisdier niet bij PetBase bekend?
  1. Voor uw gemak zoeken we ook in de andere databanken. Wordt het chipnummer daar aangetroffen? Om de gegevens te wijzigen neemt u contact op met die databank.
  2. Is er helemaal geen registratie in een databank te vinden? Laat dan uw dierenarts dan de chip aflezen en alsnog voor u registreren.
 4. Bent u de bij PetBase geregistreerde eigenaar?
  1. Staat er in de registratie een e-mailadres waar u nog toegang toe heeft? Klik op de inlog-pagina op "Geen registratienummer / formuliernummer?". U krijgt automatisch een e-mail met uw registratienummer.
  2. De overdrachtscode is op te vragen door de huidige houder/eigenaar in de mijn.petbase.eu website.
  3. Staat er in de registratie een telefoonnummer waar u nog mee kunt bellen? Wij valideren u als geregistreerde eigenaar als u ons op werkdagen tussen 10:00-11:00 of tussen 16:00-17:00 belt op 0900-PETBASE (0900-7382273). Uw telefoonnummer moet voor ons zichtbaar zijn, dus niet geblokkeerd. U krijgt dan telefonisch de inlog-gegevens.
  4. Als u geen van deze opties kunt of wilt gebruiken, mailt u een scan of foto van het dierenpaspoort of vaccinatieboekje met daarin de diergegevens naar info@petbase.eu. Belangrijk is het blad met het chipnummer neem daar ook een foto van of scan. Zorg dat de pagina(s) goed leesbaar in beeld komt. Wij sturen u informatie waarmee u een herregistratie kunt uitvoeren. Hier zijn eenmalige kosten vanaf € 6,95 aan verbonden.
 5. U bent niet de bij ons geregistreerde eigenaar?
  1. Neem contact op met de geregistreerde eigenaar en laat hem of haar het registratienummer of overdrachtscode bij ons opvragen (zie de stappen hierboven). 
  2. Of stuur een goed leesbare scan of foto van de chipgegevens in het dierenpaspoort of vaccinatieboekje naar info@petbase.eu. Wij sturen u de informatie waarmee u een herregistratie kunt uitvoeren. Hier zijn eenmalige kosten vanaf € 6,95 aan verbonden.
Heeft u de inlog-gegevens (chipnummer + registratienummer/formuliernummer of overdrachtscode) nu bij de hand? Ga naar www.petbase.eu en klik op "Inloggen en uw gegevens wijzigen". 

Deze verificatie van identiteit voeren we uit om te voorkomen dat onbevoegden de gegevens van uw huisdier wijzigen. Wij vinden het daarnaast belangrijk om de identiteit van een geregistreerde eigenaar te beschermen. Een registratie bij PetBase is geen eigendomsbewijs. 

  • Related Articles

  • Hoe vraag ik de overdrachtscode op voor overschrijven

   Om een huisdier op naam van een andere eigenaar (de wet spreekt van "houder") te zetten is een overdrachtscode nodig. Deze code kan alleen door de oude eigenaar via MijnPetBase opgevraagd worden. Hieronder staan de stappen. Bent u de oude eigenaar en ...
  • Geen formulieren meer maar PetPoints, hoe zit dat?

   De oude papieren en digitale formulieren (pre-paid registraties) worden momenteel vervangen door PetPoints. Nieuwe professionals werken al direct met PetPoints, maar een grote groep trouwe gebruikers (daar zijn wij blij mee) heeft nog papieren ...
  • Inloggen op PetBase met een registratienummer en of formuliernummer

   Heeft u nog een (oude) registratie bij PetBase op basis van een papieren formulier (blauw)? Of heeft u in het verleden een bevestiging met inlog-gegevens ontvangen van Petbase.eu of van Stichting CHIP, met daarin de bevestiging van registratie? Dan ...
  • Registratienummer of Formuliernummer kwijt?

   Uw dier is in het verleden geregistreerd bij PetBase of Stichting CHIP (of langer geleden bij RCA-databank, VETAIR of SRGN). En nu moet u een Registratienummer of Formuliernummer invullen, maar dat heeft u niet. Wij helpen u graag. Is uw e-mail adres ...
  • Help ik heb een fout gemaakt, hoe herstel ik dit?

   Een foutje is zo gemaakt. Bijvoorbeeld een typefout in de naam of in de geboortedatum op het moment van registreren. Hieronder vindt u de instructies om het foutje te verbeteren. Eigenaar Als eigenaar kunt u niet alles wijzigen, maar wel de roepnaam ...