Huisdier registreren (Probeer nu onze nieuwe registratiemethode! )

Huisdier registreren (Probeer nu onze nieuwe registratiemethode! )

Deze module is te vinden door  te kiezen voor de knop 'Probeer onze verbeterde registratie' wanneer je je in het menu 'Dier toevoegen'  bevindt. 

Met een basisregistratie is jouw dier levenslang geregistreerd op jouw naam, in het buitenland opspoorbaar en kan je een foto van jouw huisdier toevoegen. Tevens kan je twee telefoonnummers toevoegen en zijn wijzigingen van jouw adres gratis. Via onze nieuwe, verbeterde versie kan je meerdere dieren voordelig in één bestelling registreren. Ook bij een nest pups kan je via deze module de geboortemeldingen regelen. Zo kan je voor € 15,00 een jaar lang onbeperkt huisdieren registreren en een pluspakket t.w.v. 7.50 aanschaffen bij het registreren van een dier.

Meerdere huisdieren registreren en upgrades

Onder deze pagina staat per stap uitgelegd hoe je eenvoudig jouw dier kunt registreren. Bij de laatste stap van je registratie heb je de mogelijkheid meerdere huisdieren toe te voegen aan je bestelling. Je betaalt per registratie eenmalig 7.50, maar je hebt ook de mogelijkheid je bestelling een upgrade t.w.v. € 15,00 te geven waarmee je een jaar lang onbeperkt huisdieren kunt registreren. Na dit jaar blijven de dieren uiteraard geregistreerd staan op PetBase.

Stappenplan huisdier registreren

Volg onderstaande stappen om jouw dier(en) te registreren:
1. Maak een PetBase account aan of log in
2.. Klik op Dier toevoegen
3. Kies het diersoort
4. Vul het chipnummer, geboortedatum, land van herkomst en paspoortnummer in
5. Vul de overige gegevens van het dier in en kies de gebeurtenis soort (geboorte/zelfde of nieuwe eigenaar)
6.  Bekijk het overzicht van je dieren en kies voor eventuele upgrade(s)
7.  Bestellen en afrekenen

1. Maak een PetBase account aan of log in
Om een account aan te maken of in te loggen op PetBase ga je naar mijn.petbase.eu. Kies op de pagina rechtsboven voor inloggen of registreren. Wanneer je nog geen account hebt, kan je in volgende scherm een nieuw account aanmaken.

2. Klik op Dier toevoegen
Zodra je bent ingelogd in jouw (nieuwe) PetBase account, klik je links in het menu op 'Dier toevoegen'. 


3. Kies het diersoort
Kies het diersoort van het dier dat je als eerste wilt registreren. 


4. Vul het chipnummer, geboortedatum, land van herkomst en paspoortnummer in
Vul hier het 15 cijferige chipnummer in van jouw dier. Let op: het zijn 15 cijfers, gebruik geen spaties, punten of letters voorafgaand aan, in of na het chipnummer. Controleer goed of het ingevulde chipnummer overeenkomt met het nummer in het dierenpaspoort of vaccinatiebewijs. Vul vervolgens de geboortedatum, het land van herkomst van het dier en (eventueel) het paspoortnummer in. Klik ten slotte op de knop 'Volgende stap'. 



5. Vul de overige gegevens van het dier in en kies de gebeurtenis soort
Vul nogmaals het chipnummer in en eventueel het chipnummer van de moeder. Bij de gebeurtenissoort kan je kiezen uit zelfde eigenaar, geboorte of nieuw houder/eigenaar (aanvoer). Ga je een nest pups aanmelden? Kies dan voor Gebeurtenis soort Geboorte om de wettelijk verplichte geboortemeldingen te doen. Vul vervolgens het ras, geslacht, kleur en diernaam in.




6.  Bekijk het overzicht van je dieren en kies voor eventuele upgrade(s)
Je krijgt een overzicht te zien van de dieren die je gaat registreren.  Via de knop '+Nieuw huisdier toevoegen' kan je meerdere dieren toevoegen aan je huidige bestelling. Tevens kan je kiezen voor een upgrade t.w.v. € 15,00 waarmee je onbeperkt een jaar lang dieren kunt registreren. Ook kan je hier een Pluspakket t.w.v. € 7,50 toevoegen.  Controleer de gegevens voordat je kiest voor Bestellen en afrekenen. 





7.  Bestellen en afrekenen
Voltooi nu je bestelling door een betaalmethode zoals iDEAL, Creditcard of overboeking te kiezen. Na de bestelling zijn jouw huisdieren toegevoegd aan je account waarmee ze levenslang staan geregistreerd. De registraties beheer je eenvoudig via je PetBase account. Zo kan je een foto toevoegen en altijd kosteloos je contact- en adresgegevens wijzigen via het menu 'Mijn adres + telefoon' aan de linkerkant in het account. 



    • Related Articles

    • Nieuwe wet - katten verplicht chippen en registreren

      Door een besluit van de minister komt er een nieuwe wet. In die wet zal worden vastgelegd dat katten verplicht gechipt en geregistreerd moeten worden. Het is nog niet duidelijk per wanneer die wet in zal gaan of wat de verplichtingen precies worden. ...
    • Asielen registreren voordelig bij PetBase

      Als dierenasiel registreren bij PetBase heeft vele voordelen. Registreer bijvoorbeeld altijd tot 200 dieren gratis op naam van het asiel of stichting, de registraties zijn binnen 1 minuut gedaan en bespaar tijd door het gebruik van PetPoints. Bij een ...
    • Registratie van huisdier voor professionals

      In dit hoofdstuk kan je nalezen hoe je een dier registreert in PetBase. Nieuw: Bij aanbrengen van een Nederlandse chip en uitreiken van een Europees dierenpaspoort kunnen deze automatisch naar RVO worden doorgemeld. Je geeft dit aan met een vinkje. ...
    • Huisdier overleden melden als professional op PetBase

      Het is belangrijk dat je het overlijden van een geregistreerde huisdier altijd aan PetBase laat weten. Alleen dan klopt onze administratie met de werkelijkheid. Maar er is bij honden nog een tweede reden om een dier overleden te melden. Het is nu bij ...
    • Nest huisdieren registreren

      In twee schermen kan één heel nest met huisdieren door de dierenarts of chipper in een paar minuten worden aangemeld. Dit bespaart heel veel tijd met aanmelden, alles is in één keer geregeld. De dieren zijn niet alleen voor vermist en gevonden ...