Gegevens wijzigen van het dier: eigenaar

Een foutje is zo gemaakt. Bijvoorbeeld een typefout in de naam of in de geboortedatum op het moment van registreren. Het foutje kan door jou gemaakt zijn of door een ander. Hieronder vind je de instructies om de chipregistratie alsnog in orde te maken.

Eigenaar
Als eigenaar kan je niet alles wijzigen, maar wel de roepnaam van jouw huisdier en de kleur. Ook kan je enkele bijzonderheden toevoegen. Let op: Is de diersoort, geboortedatum of het geslacht (man/vrouw/gecastreerd/gesteriliseerd) fout ingevuld dan kan je dat niet zelf aanpassen. Dat kan het beste gewijzigd worden door de persoon die het dier oorspronkelijk geregistreerd heeft, dus de dierenarts of de chipper. Zij kunnen vanuit hun account de fout voor je herstellen. Mocht het niet mogelijk zijn dat die persoon het zelf doet, laat de wijziging dan aanbrengen door een andere dierenarts met een PetBase account (bijvoorbeeld jouw huidige dierenarts).

Volg de onderstaande stappen om de gegevens van uw huisdier te wijzigen:
1) Log in op jouw PetBase account
2) Klik op 'Mijn dieren'
3) Klik op 'Details en wijzigen'
4) Klik op 'Gegevens wijzigen'
5) Klik op 'Opslaan'

1) Log in op jouw PetBase account
Als je al een PetBase account hebt, log dan eerst in. Heb je nog geen PetBase account, dan kan je deze eerst aanmaken.

2) Klik op 'Mijn dieren'
Zodra je bent ingelogd, kan je links in het menu op 'Mijn dieren' klikken. Je krijgt nu een overzicht van jouw dieren te zien.
Dieren overzicht

3) Klik op 'Details en wijzigen'
Zoek het dier op waarvan je de gegevens wil wijzigen en klik op 'Details en wijzigen'. Je krijgt nu de "Dierkaart" te zien. Dit is een overzicht van de gegevens van jouw dier.
Gegevens wijzigen

4) Klik op 'Gegevens wijzigen'
Om de gegevens van jouw dier te wijzigen, klik je hier op 'Gegevens wijzigen'. Hier kan je enkele gegevens van jouw dier veranderen, waaronder bijvoorbeeld de roepnaam. Ook kan je hier belangrijke informatie toevoegen onder het kopje "Bijzonderheden". Let op: Is de diersoort, geboortedatum of het geslacht (man/vrouw/gecastreerd/gesteriliseerd) fout ingevuld dan kan je dat niet zelf aanpassen. Dat kan het beste gewijzigd worden door de persoon die het dier oorspronkelijk geregistreerd heeft, dus de dierenarts of de chipper. Zij kunnen vanuit hun account de fout voor je herstellen. Mocht het niet mogelijk zijn dat die persoon het zelf doet, laat de wijziging dan aanbrengen door een andere dierenarts met een PetBase account (bijvoorbeeld jouw huidige dierenarts).
gegevens wijzigen dier

Onderstaand zie je een voorbeeld van de informatie die je zou kunnen toevoegen aan de bijzonderheden van jouw dier.
bijzonderheden dier

5) Klik op 'Opslaan'
Nadat je de gewenste gegevens hebt veranderd, klik je op de knop 'Opslaan'. De wijzigingen zijn direct doorgevoerd.