Chip afmelden

528 Chip afmelden (NL)

In Nederland is het verplicht om niet-werkende of beschadigde chips met de Nederlandse landcode 528 af te melden bij de overheid. Dit moet door een dierenarts, paraveterinair of chipper gedaan worden. PetBase helpt professionals om dit snel en eenvoudig te doen. Als de chip nog in jouw voorraad in MijnPetBase staat, dan zal deze bij de afmelding automatisch ook uit jouw voorraad verwijderd worden.

Volg de onderstaande stappen om de 528-chip af te melden:
1) Log in op jouw PetBase account
2) Ga naar 'Chipnummers' in het menu
3) Klik op 'Nieuw'
4) Vul de gegevens in

1) Log in op jouw PetBase account
Als je al een PetBase account hebt, log dan eerst in. Heb je nog geen PetBase account, dan kun je deze eerst aanmaken.

2) Ga naar 'Chipnummers' in het menu
Zodra je bent ingelogd, kan je links in het menu op 'chipnummers' klikken. Hier krijg je de mogelijkheid om op 'Chip afmelden' te klikken.
Chipnummer afmelden                Chip afmelden

3) Klik op 'Nieuw'
Nadat je op 'Chip afmelden' hebt geklikt, krijg je het onderstaande te zien. Hier kan de chip afgemeld worden door op de knop 'Nieuw' te klikken.

Nieuw chip afmelden

3) Vul de gegevens in
Vul alle benodigde gegevens in en klik op 'Opslaan'. Nu is de chip afgemeld bij RVO. Je ziet dit aan het groene vinkje in de kolom RVO status. Dit chipnummer kan vanaf nu nooit meer gebruikt worden.

Mocht een reeds geplaatste en geregistreerde chip niet meer afleesbaar zijn, lees dan hier verder.