Account verwijderen uit PetBase

Is jouw account niet meer nodig? Dan wil je het misschien verwijderen. Wij snappen dat.  Privacy is niet alleen voor de gebruikers van PetBase heel belangrijk, maar ook voor de medewerkers. Als alle dieren zijn overgedragen of uitgeschreven dan kun je indien gewenst jouw account verwijderen. PetBase voldoet hiermee helemaal aan de wettelijke AVG-verplichtingen.

Wat gebeurt er als je jouw account verwijdert en wat zijn de voorwaarden:
  1. Alleen een leeg account kan worden verwijderd. Het is niet mogelijk een account te verwijderen waar nog dieren of gebruikers aan verbonden zijn, behalve de accounthouder
  2. Je kunt direct na het verwijderen niet meer met dit e-mail adres inloggen in PetBase.eu
  3. Je kunt via dit account geen gebruik meer maken van de Europese PetBase databank voor huisdieren
  4. Jouw naam, adresgegevens en andere contactgegevens worden verwijderd uit PetBase
  5. Het is niet mogelijk om een verwijderd account te her-activeren, immers zijn alle gegevens verwijderd. Je kunt wel een nieuw account aanmaken indien je dat wilt.
Volg de onderstaande stappen om jouw PetBase account te verwijderen:
1) Log in op jouw MijnPetBase account
2) Controleer of jouw account "leeg" is
3) Ga naar 'Mijn account'
4) Klik rechtsboven op de 3 puntjes
5) Geef de reden van afmelden aan

1) Log in op jouw MijnPetBase account
Als je al een PetBase account hebt, log dan eerst in. Heb je nog geen PetBase account, dan kan je deze eerst aanmaken.

2) Controleer of uw account "leeg" is
Zodra je bent ingelogd, kun je controleren of alle dieren uit jouw account zijn overgeschreven of verwijderd. Je kunt namelijk alleen een account waar geen dieren meer aan gekoppeld zijn, verwijderen. Voor professionals: controleer ook of alle gebruikers verwijderd zijn. Het is namelijk alleen mogelijk om een "leeg" account te verwijderen.

3) Ga naar 'Mijn account'
Klik rechtsboven in het scherm op het blauwe rondje met jouw intialen (jouw voor- en achternaam). Klik daar op 'Mijn Account'. Je ziet nu twee vlakken in uw beeld. In het linker vlak staan jouw inloggegevens en in het rechtervlak staan jouw adres- en contactgegevens.
account instellingen

4) Klik rechtsboven op de 3 puntjes
Rechtsboven in het scherm staan 3 puntjes. Wanneer je op deze puntjes klikt, kan je kiezen voor 'Account verwijderen'.
account verwijderen

account verwijderen

Let op: Let goed op dat alle gebruikers (op de accounthouder na) zijn verwijderd en dat alle dieren zijn uitgeschreven of overgeschreven. Staan er nog meerdere gebruikers in het professionele account (zie in het Menu het kopje 'Gebruikers') en/of staan er nog dieren bij 'Mijn Dieren' (zowel voor eigenaren als voor professionals), dan is uitschrijven (nog) niet mogelijk.

5) Geef de reden van afmelden aan
Laat ons de reden van de afmelding weten en ga akkoord met de voorwaarden.

afmelden PetBase

PetBase zal je uit het account uitloggen en verwijdert het account direct.

Wij zien je graag terug als gebruiker als je weer nieuwe dieren hebt of weer gebruik wilt maken van onze Europese databank voor dieren. PetBase werkt graag voor iedereen waarbij het welzijn van de dieren voorop staat. Wij werken volgens de ISO 27001 en ISO 9001 normen.  Met PetBase is jouw vermiste dier zo snel mogelijk weer thuis.