Account verwijderen uit PetBase

Nieuw in versie 5.2 van PetBase: het verwijderen van een account

Is uw account niet meer nodig? Dan wilt u het misschien verwijderen. Wij snappen dat.  Privacy is niet alleen voor de gebruikers van PetBase heel belangrijk, maar ook voor de medewerkers. Als alle dieren zijn overgedragen of uitgeschreven dan kunt u indien gewenst uw account verwijderen. PetBase voldoet hiermee helemaal aan de wettelijke AVG-verplichtingen.

Wat gebeurt er als u uw account verwijdert en wat zijn de voorwaarden:
  1. Alleen een leeg account kan worden verwijderd. Het is niet mogelijk een account te verwijderen waar nog dieren of gebruikers aan verbonden zijn, behalve de accounthouder
  2. U kunt direct na het verwijderen niet meer met dit e-mail adres inloggen in PetBase.eu
  3. U kunt via dit account geen gebruik meer maken van de Europese PetBase databank voor huisdieren
  4. Uw naam, adresgegevens en andere contactgegevens worden verwijderd uit PetBase
  5. Het is niet mogelijk om een verwijderd account te her-activeren, immers alle gegevens zijn verwijderd. U kunt wel een nieuw account aanmaken indien u dat wilt.

Hoe kunt u uw account uitschrijven uit PetBase?
Log in via Mijn.PetBase.eu en controleer of alle dieren uit uw account zijn overgeschreven of verwijderd. Voor professionals: controleer ook of alle gebruikers verwijderd zijn. Het is alleen mogelijk om een "leeg" account te verwijderen.

Ga naar het rondje met eerste letters van uw voornaam en achternaam (uw initialen). Klik daar op 'Mijn Account'.

U ziet dan twee vlakken.  In het ene staan uw inlog-gegevens, in het andere uw adres en andere contactgegevens. Net daar boven ziet u drie puntjes. Als u op de drie puntjes klikt kunt u kiezen voor Account verwijderen .

Let goed op dat alle gebruikers (op de accounthouder na) zijn verwijderd en dat alle dieren zijn uitgeschreven of overgeschreven. Staan er nog meerdere gebruikers in het professionele account (zie Menu - Gebruikers) en/of staan er nog dieren bij Mijn Dieren (zowel voor eigenaren als voor professionals), dan is uitschrijven (nog) niet mogelijk.

Na deze stap laat u ons de reden van de afmelding weten en gaat u akkoord met de voorwaarden.

PetBase zal u uit het account uitloggen en verwijdert het account direct.

Wij zien u graag terug als gebruiker als u weer nieuwe dieren heeft of weer gebruik wilt maken van onze Europese databank voor dieren. PetBase werkt graag voor iedereen waarbij het welzijn van de dieren voorop staat. Wij werken volgens de ISO 27001 en ISO 9001 normen.  Met PetBase is uw vermiste dier zo snel mogelijk weer thuis.